Når 750 kvinder fredag eftermiddag krydser startlinjen til premieren på det udsolgte Ladies Mud Race i Hillerød, kommer fire af deltagerne med erfaringer fra bl.a. OL i Rio. To løbere og to kajakroere fra verdenseliten stiller til start i anledning af European Week of Sport 2017 – en uge, hvor hele Europa er i bevægelse.

Langdistanceløberne Løberne Anna Emilie Møller og Anna Holm samt kajakroerne Henriette Engel Hansen og Ida Villumsen er vant til at konkurrere på atletikbanen og på vandet – og til at præstere på internationalt topniveau, som til OL i Rio. Men fredag den 29. september er de på udebane.

Der stiller de nemlig op som hold til den første udgave af Ladies Mud Race i Hillerød – et 8 km-trailløb kun for kvinder – spækket med mudder, iskoldt vand og masser af udfordrende forhindringer. Løbet arrangeres af Firmaidræt Hillerød.

”Vi synes, at det er en sjov udfordring – og en hyggelig og uforpligtende måde at mødes på, hvor vi samtidig får dyrket noget motion”, lyder det fra holdkaptajn for Team OL, Henriette Engel Hansen.

Og ’sjov’ er et netop et af kodeordene hos Team OL:

”Vi er alle sammen er lidt på udebane. Det er dét, der er det sjove ved det. Vi har hver vores styrker. Anna Emilie og Anna kan løbe i cirkler om os kajakroere, og Ida og jeg kan løfte de andre igennem nogen af forhindringerne, hvis det bliver nødvendigt. Så vi kommer til at skiftes til at trække hinanden igennem”, siger Henriette Engel Hansen, der ligesom de andre kvinder glæder sig til at skifte de individuelle idrætter ud med en holdpræstation for en dag:

”Vi er vant til altid at skulle præstere på et højt niveau. Men her er det ikke præstationen og tiden, der er vigtig. Det vigtige er, at vi følges ad, og at vi gennemfører som hold, mens vi har det sjovt og får bevæget os. Men når det er sagt, så handler det selvfølgelig også for en flok konkurrencemindede kvinder som os om at vinde over alle de andre hold – det er klart”.

En mudret – og en europæisk – bevægelse
OL-holdet og de flere end 750 kvinder, der stiller til start til Ladies Mus Race, er ikke bare en del af en meget mudret bevægelse. De er også en del af en europæisk bevægelse, nemlig European Week of Sport 2017 – en uge fra den 23. - 30. september, der med events i hele Europa (pt. 36 lande) inspirerer europæerne til at være mere aktive i hverdagen.

Og det er et formål, OL-kvinderne gerne vil bakke op om:

”Vi ved alle sammen, hvor vigtig motion er for os. Men for mange er det svært at få dyrket motion, når hverdagen sætter ind – børnene skal hentes, indkøbene skal klares, aftensmaden skal på bordet, børnene skal køres til sport, etc. Mange voksne er ikke drevet af konkurrence-delen, så det gælder om at få kombineret sjov og motion, så vi kan få mere bevægelse ind i hverdagen – og dét gør et løb som Ladies Mud Race. Sport bringer mennesker sammen. Det giver nogen unikke fællesskaber – og vi glæder os til at blive en del af Ladies Mud Race-fællesskabet”, konstaterer Henriette Engel Hansen.

Dato: Fredag den 29. september 2017

Sted: Løbet afvikles i Gribskov med udgangspunkt (stævneplads, start og mål) i Hillerød Stadion på Selskovvej 76, 3400 Hillerød.

Tid: Den første startgruppe bliver sendt afsted kl. 15.52. OL-holdet (Team OL) er i startgruppe 10, der bliver sendt afsted kl. 16.28.

Arrangør: Ladies Mud Race i Hillerød arrangeres af Firmaidræt Hillerød.

Billeder fra Ladies Mud Race