HK Privat og Dansk Firmaidræt vil styrke fællesskaber - også de digitale. Derfor indgår de et samarbejde om esportsaktiviteter for kolleger på danske arbejdspladser og studerende på landets uddannelser. De går sammen om Kollega-ligaen og Studie-ligaen, som fremover vil hedde HK Kollega-ligaen og HK Studie-ligaen. Begge ligaer kan du tilmelde dig allerede nu.

Dansk Firmaidræt har igennem de sidste 4 år opbygget to årligt tilbagevendende e-sportsligaer for både nybegyndere og øvede i samarbejde med YouSee eSportligaen. Nu indgår HK Privat og Dansk Firmaidræt et usædvanligt samarbejde - et 3-årigt partnerskab, der skal tage e-sportsfællesskaberne for kolleger på danske arbejdspladser og studerende på landets uddannelsesinstitutioner til nye højder.

HK Kollega-ligaen er for alle, der dyrker sammenholdet og spilleglæden med kolleger og gerne vil spille det taktiske skydespil ’Counter-Strike: Global Offensive’ mod hold fra andre arbejdspladser. Du kan tilmelde dig allerede nu. Her kan du spille med i flere turneringer helt frem til maj måned, hvor der også er slutspil og finaler - både i pokal- og bredderækken.

- Det er usædvanligt for en fagforening at gå ind i et samarbejde om gaming. Men e-sport er mere end bare gaming; det er fællesskab. HK står for og understøtter stærke fællesskaber - også de digitale. Og corona har vist os, at fællesskaber kan være stærke digitalt, siger Simon Tøgern, som er formand for HK Privat.

Han forklarer, at HK Privat med samarbejdet træder ind i et nyt og ungt univers og ser det som en måde at skabe relationer på. For flere tusinde danskere - overvejende unge mennesker - deltager hvert år i organiserede e-sportsbegivenheder. Og der er især sammenfald mellem de unge, der deltager, og de unge, der søger mod HK-uddannelser, fx markedsføringsøkonomer og multimediedesignere.

- Ud over ganske få lokale sponsorater har HK ikke i nyere tid indgået sponsorship-aftaler. Det her er nok et sponsorat, men vi vil bruge det til at skabe kontakt til potentielle medlemmer og relevante parter, fx studerende, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Succeskriteriet er, at samarbejdet kaster nye medlemmer af sig, siger Simon Tøgern.

Dansk Firmaidrætsforbund tror på, at HK vil sikre bredere ligaer

Merete Spangsberg Nielsen, som er direktør for Kollegamotion i Dansk Firmaidræt, glæder sig over samarbejdet med HK Privat.

- Igennem HK har vi fundet en stærk samarbejdspartner, som kan styrke den bredde, vi gerne vil have i alle vores ligaer og tilbud til kolleger og studerende. Vi kan nu sammen med HK sætte endnu mere fokus på e-sportens mulighed for at inkludere og styrke det aktive fællesskab på arbejdspladsen og studiet, siger direktøren.

Hun understreger, at samarbejdspartnerne begge deler visionen om at skabe mere sammenhold og gode positive oplevelser for nuværende og kommende medlemmer.

- Jeg ser særligt frem til igen at komme ud til turneringer og events og mærke energien og stemningen som opstår, når vi er sammen. Det skal vi sammen med HK lave endnu mere af, og mon ikke vi også ser nogle fælles arrangementer for studerende og kolleger?

Jonas Hee Staal
Jonas Hee Staal
Kommunikationskonsulent

Tilmeld jer straks, hvis I vil med fra start

I HK Kollega-ligaen handler det om at spille det taktiske skydespil ’Counter-Strike: Global Offensive’ (CS:GO) mod hold fra andre arbejdspladser. Hvert hold, der deltager, skal være på mellem fem og ti spillere. Kampene afvikles som udgangspunkt kl. 20:00 hver onsdag. Dog er der mulighed for at flytte enkelte kampe efter aftale med modstanderne.

- Ligaen er bygget op om tre turneringer: en efterårs-, en vinter- og en forårsturnering. Hver turnering består af fem ugers grundspil, hvor hvert hold møder fem andre hold og dyster mod dem. Hvert grundspil afsluttes med to ugers slutspil, hvor der dystes om pokalerne.

HK Kollega-ligaen bliver skudt i gang nu. Efterårsturneringerne starter allerede onsdag den 27. oktober i uge 43 og strækker sig frem til uge 49. Skal I nå med fra start, skal I være superhurtige og tilmelde jer inden onsdag den 20. oktober.

Læs mere om HK Kollega-ligaen og tilmeld hold.

Læs mere om HK Studie-ligaen og tilmeld hold.