Dansk Firmaidrætsforbund er gået sammen med eSport Danmark om at udvikle en instruktøruddannelse indenfor eSport. Ved at uddanne ressourcestærke og engagerede ambassadører, skal uddannelsen sikre udvikling af sociale og faglige kompetencer inden for eSport.

I takt med den stigende interesse for eSport, skal den nye instruktøruddannelse skabe et fundament for den fremtidige udvikling af eSporten. Her skal uddannelse af eSport-instruktører sikre at praksis omkring eSport både har et højt fagligt såvel som pædagogisk niveau. Samtidig vil Dansk Firmaidrætsforbund have til ansvar at garantere et sundhedsfagligt fokus, som bl.a. skal være med til at højne kost og motion hos eSportudøvere.

Ny spiller på markedet

På verdensplan er eSport på vej til at overtage rollen som verdens største sportsgren.  Alene i Europa anses det, ifølge analyseinstituttet Nielsen, at hver tredje europæer mellem 16 og 49 år spiller computerspil regelmæssigt.  Dansk Firmaidrætsforbund og eSport Danmark mener derfor, det er vigtigt for udviklingen af eSporten i Danmark, at der kommer en certificeret uddannelse af eSportinstruktører.

Med en certificeret uddannelse er Dansk Firmaidrætsforbund og eSport Danmark med til at standardisere formidlingen af eSport, give instruktørerne indsigt i planlægning og afholdelse af eSports-aktiviteter, og samtidig gøre instruktørerne til gode forbilleder inden for eSporten. Det er ambitionen, at uddannelsen skal udbydes fra januar 2017. Her vil uddannelsen af eSport-instruktører være tilgængelig for de danske firmaidrætsforeninger, eSportsforeninger og ungdomsklubber. Inden den endelige instruktøruddannelse udbydes bliver sidste pilot-udgave af uddannelsen testet den 17. december ved eSport Roskilde.

Inspirationstur til verdens største LAN-fest

Som optakt til uddannelsesforløbet tager både Dansk Firmaidrætsforbund og eSport Danmark fredag den 25. november til verdens største digitale festival, DreamHack i Jönköping, Sverige. Her er 56.000 fans samlet om deres gaming-entusiasme. Udover de tilstedeværende fans, vil millioner af seere se med live online verden over, hvor der konkurreres om præmiepuljer så høje som 231.000 amerikanske dollars.

Dansk Firmaidrætsforbund og eSport Danmark vil bruge inspirationen fra verdens største digitale festival i deres arbejde fremadrettet for at fremme eSporten i Danmark.

Tilmeld første eSport grundkursus her