Det er den 46-årige Mette Mandrup, der fra 1. januar 2020 overtager posten som generalsekretær i Dansk Firmaidræt. Mette Mandrup kommer til firmaidrætten med et stærkt netværk og erfaring fra flere lederstillinger i den kommunale sektor, hvor hun senest har været centerchef for Kultur, Fritid og Borgerservice i Slagelse.

Mette Mandrup har i de seneste fem år været med til at sætte motion, frivillighed og fællesskab højt på dagsordenen for de 80.000 borgere i Slagelse Kommune. Og firmaidrættens nye generalsekretær glæder sig til, at det fremover er hele Danmark, som bliver hendes arbejdsplads:

"Jeg er meget optaget af, hvordan vi med idræt, bevægelse og kollegamotion får bedre livskvalitet og stærkere sammenhold i Danmark, og på den måde imødegår nogle af de store samfundsudfordringer, vi står overfor. Jeg glæder mig til at skabe et sjovere Danmark i bevægelse i tæt samspil med firmaidrættens foreninger og sammen med de dygtige medarbejdere i forbundet," siger Mette Mandrup og fortsætter:

"Jeg brænder for motion, fællesskab og frivillighed, det har altid været væsentlige elementer i mit liv, og det fylder også meget i min nuværende stilling. Vi skal skabe gode rammer for, at vi kan have et sundt og aktivt arbejdsliv, og vi skal sørge for, at frivilligheden og foreningslivet blomstrer og udvikler sig. Og på begge områder har Dansk Firmaidræt en rigtig vigtig rolle og meget at byde på. Den dagsorden glæder jeg mig meget til at kæmpe for," siger Mette Mandrup.

Nye partnerskaber samt samspil med erhvervslivet og fonde har været en vigtig del af Mette Mandrups arbejde de seneste år. Hun har bl.a. været med til at skabe en ny konstruktion omkring Slagelse Musikhus, hvor det lokale erhvervsliv er blevet en aktiv part, ligesom hun har stået for en ny og succesfuld fondsstrategi for Trelleborg Museum i tæt samarbejde med Nationalmuseet.

Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt, er meget glad for, at Mette Mandrup nu skal stå i spidsen for firmaidrættens ansatte:

"Med Mette Mandrup får vi en visionær og resultatskabende leder. Jeg er sikker på, at Mette Mandrup vil tilføre nye ideer og perspektiver til både ansatte og frivillige. Vores foreninger er firmaidrættens rygrad, og vi skal hele tiden have et skarpt blik på, hvordan vi skaber gode rammer for vores lokale foreninger og det frivillige engagement. Her kommer Mette med en masse spændende erfaringer i bagagen, og jeg er sikker på, at Mette kommer til både at udfordre og udvikle vores arbejde med at styrke frivilligheden og sætte den lokale firmaidræt endnu tydeligere på landkortet rundt om i hele Danmark," siger Peder Bisgaard og supplerer:

"Mette har et stærkt blik på videndeling og nye partnerskaber, som jeg er sikker på, vi får stor glæde af, ligesom Mettes netværk og store erfaring fra den kommunale sektor vil være en stor gevinst for os, når forhåbentlig flere kommuner begynder at sætte mere fokus på gevinsterne ved kollegamotion og bevægelse for både medarbejdere og borgere," siger Peder Bisgaard.

Mette Mandrup afløser den 1. januar 2020 Jan Steffensen, der går på efterløn.

...

Bag om Mette Mandrup:

Mette er 46 år og bor sammen med sin mand og to teenagebørn i Korsør. Foreningslivet har altid været en stor del af hendes liv. Idrætsmæssigt kommer Mette med en bred vifte af erfaringer. I ungdomsårene var det særligt gymnastikken, håndbolden og badminton-sporten, der fyldte, mens det i dag er kollegamotion, løb og svømning, som giver Mette energi. Mette Mandrup har i mange år prioriteret motion med sine kolleger, og hun har deltaget i en stribe af firmaidrættens og de lokale firmaidrætsforeningers tilbud. Hun har således allerede haft fornøjelse af blandt andet Bike & Run Stafetten, Arbejdspladsernes Motionsdag samt Lady Walk med kollegerne.

...

Yderligere kommentarer:

Mette Mandrup, ny generalsekretær i Dansk Firmaidræt, tlf: 61 14 09 28

Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt, tlf: 24 45 30 15

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent

Karriereoverblik, Mette Mandrup:

Fra 2020: Generalsekretær i Dansk Firmaidræt

2015-2019: Centerchef for Kultur, Fritid og Borgerservice i Slagelse Kommune

2015: Leder af sekretariatet for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune

2014-2015: Seniorkonsulent hos Cumuli i Sorø (design og kommunikation)

2013-2014: Ledelseskonsulent, Odense Kommune

2008-2013: Chefkonsulent i Slagelse Kommune (HR, Direktionssekretariat og Kultur og Fritid)

2006-2008: Projektleder i Udviklingsstaben i Kalundborg Kommune (Erhverv og Organisation)

2004-2006: Fuldmægtig i Erhvervs- og udviklingssekretariatet i Vestsjællands Amt

Uddannelse:

2010-2015: Master i offentlig ledelse fra CBS

1998-2004: Cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet

1989-1992: Student fra Slagelse Gymnasium