Mere end 21.000 kolleger deltager i dag i en ny tradition: Arbejdspladsernes Motionsdag. På omkring 350 arbejdspladser får medarbejderne i dag sved på panden og smil på læben. Det er nemlig ikke længere kun børnene, der har en motionsdag (Skolernes Motionsdag). De voksne har også fået én.

Dansk Firmaidrætsforbund har siden 2015 arbejdet for at indføre en national motionsdag for alle arbejdspladser. Det skal ikke kun være eleverne, der griner med klassekammeraterne og dyrker motion fredagen inden efterårsferien – det skal medarbejderne på de danske arbejdspladser også. De seneste år har stadig flere arbejdspladser taget traditionen til sig, og Arbejdspladsernes Motionsdag foregår i år i alle landsdele. Både på arbejdspladserne og i lokale firmaidrætsforeninger.

I 2015 greb de første 120 arbejdspladser og 5.000 medarbejdere bolden. I 2016 meldte 265 arbejdspladser sig ind i kampen med 14.100 medarbejdere. Og kurven er fortsat opadgående her i 2017, hvor omkring 350 arbejdspladser har tager traditionen til sig og aktiverer mere end 21.000 kolleger.

Det er alt fra yoga på kontorstolene, teambuilding og gamle skolegårdslege til crossfit og løsning af et mordmysterium, der finder sted rundt omkring i landet i dag. Og det er alt fra pædagoger, kommunalt ansatte og buschauffører til tandlæger, landmænd og embedsmænd, der er hoppet med på bevægelsesbølgen.

I Hvidovre Kommune er der lagt op til, at hele 4.500 kommunalt ansatte stempler ind til en anderledes og meget aktiv fredag.

”Motion er altid godt – og det endnu bedre, når det er sammen med andre. Det er sundt, det giver fælles oplevelser, og det skaber glæde. Og det vil vi i Hvidovre Kommune gerne støtte op om. Derfor har vi, som en del af arbejdet med en ny sundhedsstrategi, valgt at tilmelde hele kommunen til Arbejdspladsernes Motionsdag, og jeg glæder mig til at se de sjove og kreative aktiviteter, de finder på rundt omkring i kommunen,” siger borgmester Helle Adelborg (S).

Formand i Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard, ser med glæde på, hvordan arbejdspladserne støtter op om den sunde tradition:

”Vores ambitioner er store, når det kommer til Arbejdspladsernes Motionsdag. Vi ønsker at skabe en årlig, tilbagevendende tradition på linje med Skolernes Motionsdag. Far og mor skal naturligvis også være fysisk aktive med kollegerne, når de har afleveret børnene i skolen fredag før efterårsferien. Med Arbejdspladsernes Motionsdag gør vi det meget fleksibelt at sætte fokus på kollegamotion. Det er helt op til den enkelte arbejdsplads og afdeling at definere, hvor meget tid og i hvilke rammer kollegamotionen skal foregå. Det er let at få sved på panden og et smil på læben – uanset om det er på et kontor, på et værksted eller på en fabrik, du arbejder.”

 

Arbejdspladsernes Motionsdag finder sted igen den 12. oktober 2018.

 

 

Mette Schmidt Dannesboe
Mette Schmidt Dannesboe
Kommunikationskonsulent