Efter et usædvanligt 2020, hvor corona pressede os alle både fysisk og mentalt og udfordrede mulighederne for et aktivt liv i fællesskab, søsætter firmaidrætten sammen med DR, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI nu projektet ’Sammen i bevægelse’, der skal inspirere danskerne til at bevæge sig sammen og hver for sig. H.K.H Kronprins Frederik satte initiativet i gang ved Sport 2020, der blev vist på DR1 den 2. januar.

Corona vil række langt ind i 2021, og vi har brug for at være stærke, holde ud og være sammen. I en tid, hvor uvished om varigheden af pandemien, bekymring for smitte, ensomhed og nye måder at leve vores liv på kræver noget ekstraordinært af os alle, er der brug for at have en plads i fællesskabet.

’Sammen i bevægelse’ giver mulighed for at blive stærke sammen – både fysisk og mentalt. I 2021 vil firmaidrætten sammen med DR, DIF, DGI og skoleidrætten i fællesskab inspirere til at sætte Danmark i bevægelse, og inden året er omme, er det målet, at vi alle bevæger os lidt ekstra.

’Sammen i bevægelse’ består af en række bevægelsesbølger, som skal inspirere til bevægelse og skabe et fællesskab for danskerne hver uge hele året rundt. Fx arrangeres der til efteråret ’Danmarks Motionsuge’, hvor alle danskere får mulighed for at dyrke motion – hver dag. Vores vigtige opgave bliver, sammen med de øvrige idrætsorganisationer, at tilbyde danskerne en bred vifte af muligheder for aktivitet og bevægelse, hvor alle kan være med, uanset alder og niveau. Ud over lokale og nationale aktiviteter vil DR hen over året udgive spændende programmer og indhold, som alle støtter op om at gøre 2021 til bevægelsens år.

Bevægelsesstafetten går Danmark rundt
I 2021 vil der sideløbende uddeles en bevægelsesstafet, som altså rejser Danmark rundt. Igennem stafetten skal danskerne bevæge hinanden og inspirere til at bevæge sig mere i 2021. Stafetten uddeles til en person, der er helt særligt udvalgt af en anden/andre, der gerne vil bevæge sig for dem, og kan således bevæge sig igennem både foreninger, skoler og arbejdspladser.

Et stærkt samarbejde på tværs af idrætsorganisationerne
Formand for Dansk Firmaidræt, Peder Bisgaard, udtaler sammen med de øvrige organisationer i partnerskabet:

"Vi glæder os til – sammen med DR – for første gang at sætte et så langt og landsdækkende fokus på bevægelse, og timingen kunne ikke være bedre. Vores unikke tradition for stærke, aktive fællesskaber er udfordret af corona, der har skabt nye rammer for, hvordan vi kan være sammen. Det har været dybt inspirerende at se, hvordan man i foreningerne, på arbejdspladserne, i skolerne og hjemme i familierne har fundet nye måder at holde sig i gang og dyrke fællesskabet. Det har krævet en kæmpe indsats, og det kommer det fortsat til at gøre i 2021. Med ”Sammen i bevægelse” vil vi i fællesskab gøre vores til at bakke op om, at 2021 bliver bevægelsens år – og sammen sikre, at afstand ikke bliver til stilstand, uanset hvor i livet man er."

Lisa Bjerre Slothuus
Lisa Bjerre Slothuus
Kommunikationskonsulent
Læs meget mere om ’Sammen i bevægelse’ og alle de spændende aktiviteter
"Jeg er rigtig glad for, at organisationerne sammen med DR i fællesskab er med til at løfte dette ambitiøse projekt og give danskerne en lang række forskellige tilbud gennem 2021. Ved at gå sammen i et partnerskab, der både rummer faglighed og bredde, giver vi danskerne en bred vifte af muligheder og inspiration til bevægelse, som jeg er sikker på, kommer til at gøre en forskel."
Maria Rørbye Rønn
Generaldirektør hos Danmarks Radio