De næste fire weekender trækker tusindvis af kvinder i løbetøjet til et anderledes motionsløb, der afholdes i seks byer landet over. Kvinderne skal forcere forhindringer, dybe vandhuller og masser af mudder til kvindeløbet, Ladies Mud Race. Seks af Dansk Firmaidræts foreninger, der står bag løbet, oplever en stærkt stigende interesse. I år løber hele 7.700 kvinder med til det udsolgte løb. En deltagerstigning på 133 % i forhold til sidste år.

Ladies Mud Race var en succes fra start; det startede som testløb i Fredericia i 2016 med 250 kvinder, der sled sig gennem cirka 75 forhindringer og syv kilometer løb. Succesen fortsatte året efter, da løbet tiltrak hele 1.200 kvinder, mens det spredte sig til Aarhus, Odense og Hillerød med sammenlagt 2100 kvinder. I alt 3.3.00 kvinder på landsplan. Og i år når det populære kvindeløb helt nye højder.

To yderligere byer – Slagelse og Aalborg – afholder løbet i 2018, og hele 7.700 kvinder løber med, når startskuddet løber de næste fire weekender. Dét er flere end 4.400 kvinder mere end sidste år – en stigning på 133 % i forhold til 2017.

Kvinderne vil også teste deres grænser – og dyrker sammenholdet

På løbsmarkedet er der disse år en tendens til, at man gerne vil teste sine grænser af til såkaldte ekstremløb. En tendens, der ikke kun tiltaler mænd eller dém, der allerede er i topform, løber maratons og gennemfører ironmans. Til Ladies Mud Race får deltagerne en forsigtig start på det ekstreme, og dét er en af grundene til, kvindeløbet oplever så stor interesse og stigning i deltagerantallet i disse år, mener Ib Østergaard, som er en del af arrangørgruppen fra firmaidrætten i Fredericia.

”Kvinderne er ikke så bange for at blive mudret til. De vil også opleve nye, spændende og anderledes løb – og dét er Ladies Mud Race. Og så er det et begynderløb, hvor du ikke skal være i topform for at kunne gennemføre. Kvinderne kan prøve kræfter i det små – og tage små skridt mod nye, mere ekstremeløbsoplevelser”, siger Ib Østergaard, der er overordnet løbsansvarlig for Ladies Mud Race og lokal løbsleder i Fredericia, og fortsætter:

”Vi har lige lavet startgrupper til Ladies Mud Race. Ud af 1.800 kvinder i Fredericia er der kun 22 af dem, der er kommet for at krydse mållinjen hurtigst muligt. Og den samme tendens ser vi i de andre fem byer. Deltagerne er her først og fremmest for hyggens skyld – ikke for fysikkens”.

Kvinderne dyrker sammenholdet før, under og efter løbet – og så er det mindre vigtigt, hvem der løber først over mållinjen.

Billetterne revet væk på få minutter
Alle seks firmaidrætsforeninger under Dansk Firmaidræt, der står bag de populære Ladies Mud Race-løb oplevede fart over feltet, da billetterne blev sat til salg til det nu for længst udsolgte kvindeløb.

Tilbage i januar blev de 800 billetter til Ladies Mud Race i Aalborg eksempelvis revet væk på 13 minutter. Aarhus meldte også hurtigt udsolgt, og da de satte 300 ekstra billetter til salg, var de væk på kun 8 minutter.

Endelig kom regnen
Hele sommeren har kendetegnet for Ladies Mud Race været i fare. De varme temperaturer og solens stråler har tørret vandhullerne ud, mens mudderet i skovbundene er blevet til hårdt ler. Arrangørerne var begyndt tænke i alternative planer. Men så kom regnen. Vandhullerne er igen fyldt op, og arrangørerne kan garantere, at de tusindvis af kvinder tager hjem med våde og mudrede sko i rygsækken.

Oplev det populære løb i seks byer landet over


Løbssuccesen kan opleves her i de kommende uger:

Den 14. sept.: Hillerød (Firmaidræt Hillerød)
Den 15. sept.: Aarhus (Århus Firma Sport)
Den 15. sept.: Fredericia (Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund)
Den 22. sept.: Odense (Firmaidræt Odense)
Den 29. sept.: Slagelse (Firmaidræt Slagelse)
Den 5. okt.: Aalborg (Aalborg Firmaidræt)

Læs mere på www.ladiesmudrace.dk

(Se billeder fra Ladies Mud Race længere nede på siden👇)

Fornem stemningen til Ladies Mud Race her 👉