Firmaidræt Open i Aarhus, der afvikles den 24.-26. maj, samler godt 1.200 aktivitetsdeltagere. Kollegagrupper fra hele Danmark drager atter til Smilets By for at dyrke sammenholdet.

Der går sport i jobbet, når kolleger fra arbejdspladser over hele landet drager til Aarhus i weekenden den 24.-26. maj. Godt 1.200 aktivitetsdeltagere vil dyrke sammenholdet, få sved på panden og smil på læben i og omkring Århus Firma Sport (Paludan-Müllers Vej 110), som - for andet år i streg - er det sportslige centrum for Firmaidræt Open.

Formand for Århus Firma Sport, Carsten Pedersen, får nu her de sidste ender til at mødes.

"Det er skønt, stemningen sitrer, og vi rider videre på en positiv bølge fra 2018. I firmaidrætten er vi gode til at kombinere det sportslige med det sociale. Sund motion, forrygende aktiviteter og høj latter går hånd i hånd," siger Carsten Pedersen.

Der er officiel åbning af Firmaidræt Open 2019 lørdag den 25. maj - petanque-spillerne tyvstarter dog om fredagen. Lørdag aften står i festens tegn, inden de fleste aktiviteter færdigafvikles søndag.

Normale hierarkier brydes op for en stund
Revisionsfirmaet EY i Aarhus er en af de 'trofaste' arbejdspladser, som ser mange fiduser i deltagelse i Firmaidræt Open. Bjarke Vodder Nielsen, revisor og formand for personaleforeningen i EY, er for 11. gang klar til at vogte målet i håndboldturneringen.

"Jeg er en sikker sidste skanse. Eller. Jeg prøver i hvert fald. Vi kender ikke helt vores niveau, før vi står på banen, selvom vi da lige træner et par gange i ugen op til. Det sociale aspekt kommer i første række, og både yngste-eleven og den 59-årige sekretær er en del af holdet. Når vi står i sportstøjet, er de normale hierarkier og arbejdsstrukturer fluks lagt på hylden. Vi stråler på en anden måde, og netop dét skaber unikke bånd," siger Bjarke Vodder Nielsen og supplerer:

"Jeg lærer mine kolleger bedre at kende, og jeg er pludselig villig til at løbe nogle ekstra meter for dem. Både på banen, men også når vi er tilbage på jobbet. Det tilfører samtidig ekstra værdi, at vi konkurrerer - og ikke mindst fester - med forskellige faggrupper fra andre arbejdspladser."

Gratis FunZone - kig forbi
For interesserede er det stadig muligt at tilmelde sig aktiviteten 'Dans med Marianne Eihilt', der afvikles lørdag den 25. maj kl. 12-14. Prisen er blot kr. 170. Hvad angår de øvrige idrætter, er spilleprogrammerne sendt ud. Udviklingskonsulent i Dansk Firmaidræt og stævneleder, Brian York, opfordrer kolleger, kammerater og øvrige nysgerrige til at kigge forbi Firmaidræt Open.

"Kollegamotion og firmaidræt smitter. Vi garanterer en uforglemmelig oplevelse - selv for tilskuere. Deltagerne og alle andre interesserede er meget velkomne til at afprøve aktiviteterne i vores familievenlige og helt nye FunZone ved ÅFS-centret lørdag den 25. maj kl. 10-16. Her er både hoppeborg og en forhindringsbane, og man kan få testet sine talenter i Spike Ball samt BumPerz Fodbold. Det er helt gratis, og vi har endda præmier på højkant," siger Brian York.

FunZonen er blevet en realitet i dialog med Aarhus Events og i samarbejde med elever på Erhvervsakademi Aarhus.

"Et arrangement som Firmaidræt Open er afhængig af stærke partnerskabsrelationer og frivillige ildsjæle, der knokler på livet løs, så andre får mulighed for at more sig. Vi værdsætter ethvert bidrag, og vi ser frem til en forrygende firmaidrætsweekend, hvor fællesskaber styrkes," siger Brian York.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent

Fakta om Firmaidræt Open 2019

- Finder sted den 24.-26. maj og har p.t. 1.158 aktivitetsdeltagere - Århus Firma Sport er vært.

- Der er ni aktiviteter - fra fodbold over dart, håndbold, petanque, skydning, billard, golf og badminton til dans med Marianne Eihilt.

- Idrætten foregår bl.a. i og omkring Århus Firma Sports lokaler (ÅFS-centret), Vejlby/Risskov Centret, i Christiansbjerg Idrætscenter og BK Fluen samt ved Ellekærskolen.

Resultater fra Firmaidræt Open 2019
Følg med på Facebook - billeder etc.