Der bliver spillet med muskler og mundtøj, når håndværkerne fra Dreier & Co. kaster sig ud i kollegamotion og styrker sammenholdet på arbejdspladsen.

Den første krampe sitrer ind i et baglår efter 12 minutters træning. Og når det sker blandt mandlige kolleger, er medfølelsen til at overse. Så mens baglåret får et stræk, lyder de kække bemærkninger om at være i dårlig form og om lige at tage sig sammen.

Det er næstsidste træning for en flok håndværkere fra nyborgensiske Dreier & Co., som igennem halvanden måned har deltaget i et motionsforløb, som Dansk Firmaidræt har stået bag. I en time om ugen har mændene løftet, hoppet, spurtet, kastet og tacklet. De har bevæget sig på en anden måde, end når de til daglig bevæger sig som erfarne håndværkere inde og ude.

”Jeg kan godt mærke, at det er andre muskler, jeg skal bruge her, men det er sjovt. Skal man dyrke idræt, så skal det være netop derfor. Det er ikke nok bare at løbe. Samtidig får vi tømret firmaet mere sammen. Vi lærer hinanden bedre at kende, og på arbejde kan det sagtens i løbet af ugen blive bemærket, hvem der tabte sidste gang i høvdingebold”, siger Lars Rasmussen.

Sammen med sine kolleger har han denne torsdag eftermiddag først været igennem en omgang cirkeltræning. Otte poster med hver én øvelse. Et minut for fuldt skrald og så 15 sekunder til at skifte plads. Efter to runder er der trænet styrke, balance, koordination, og mavemusklerne har fået lidt ekstra opmærksomhed, da strandsæsonen snart åbner.

En times træning i arbejdstiden

Det er Dansk Firmaidræt, der har kontaktet en række arbejdspladser med mandlige ansatte. I Rigtige Mænd­projektet, der kredser om mænds sundhed, har der været brug for at få erfaringer med træningsforløb i arbejdstiden. De ansatte er mødt op til en times træning, og så har en erfaren instruktør guidet mændene.

Hos Dreier & Co. dyrkede cirka halvdelen af de omkring 20 ansatte, der har været med i forløbet, motion før forløbet. De blev efter forløbet spurgt, om de havde fået lyst til at være mere fysisk aktive efter timerne med kollegamotion. 84 % svarede, at det havde de.

Det har også været vigtigt, at det sociale har fyldt i træningen. Iført shorts og t-­shirt er kollegerne træningskammerater, der skal kommentere i kampens hede og brokke sig over fejlkendelser fra dommerens side. Uanset om det er høvdingebold, floorball eller et tredje boldspil, som håndværkerne har spillet.

”Det sociale i træningen er vigtigt. Nu går jeg som murer meget alene og ser ikke de andre så meget. Så er det godt at mødes gennem idræt. Her er alle med. Og der går jo konkurrence i det undervejs”, fortæller Henrik Andersen.

Efter fem kampe høvdingebold – resultatet blev 3­2 – er det tid til én af favoritterne, nemlig floorball. Banen kan tilpasses til holdenes størrelse, og det sidste kvarter bliver de sidste kræfter brugt på løbe rundt efter den lille plasticbold for at score mål.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent