Efter en tid med stilstand og alt for meget afstand er der nu behov for det modsatte. Nemlig for bevægelse og sammenhold - og derfor håber vi, at du vil være med, når vi skyder ”Hele Danmarks Motionsuge” i gang.

I næste uge åbner idrætsforeninger over hele landet dørene på vid gab og inviterer dig, dine venner, familie og kolleger ind i de lokale motionsfællesskaber. Men det stopper ikke her. Motionen flytter nemlig også ind på kontorer, værksteder og fabrikker. Ind i vuggestuer, skoler og på plejecentre. Ind i indkøbscentre og ud på pladser i byrummet.

Vi vil med andre ord sætte hele Danmark i bevægelse. For motion og idræt styrker både vores fysiske, sociale og mentale sundhed. Og med motionsugen vil vi bygge videre og ovenpå de gode traditioner, som Skolernes Motionsdag og Arbejdspladsernes Motionsdag allerede har etableret i ugen op til efterårsferien. Vi vil bare have endnu flere med, og det får vi ved at gøre hele ugen til motionsuge for alle.

Det er DIF, DGI, Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidræt, ISCA og DR, der står bag Danmarks Motionsuge – og ugen er én af de seks bevægelsesbølger, som partnerskabet ’Sammen i bevægelse’ får til at rulle hen over landet i løbet af 2021.

På DR’s flader vil bl.a. Aftenshowet, DR1, P3, P4 og DR.dk dykke nysgerrigt ned i motionsugen og fortælle historier om BMX-ræs, 80’er-aerobic, kampsport, Esport og meget andet. Og på www.danmarksmotionsuge.dk kan du søge endnu mere inspiration og tilmelde dig en eller flere af de mange spændende aktiviteter - hvad enten du bor i Gedser eller i Skagen.

Du kan f.eks. stemple ind allerede mandag morgen og komme forbi Hafnia-hallen i Valby, der inviterer alle københavnske arbejdspladser til kollegamotion. Det kan også være, du hellere vil prøve kræfter med crawltag og aqua-fitness i din lokale svømmeklub. Eller nøjes med at spænde danseskoene og tænde for radioen, når vi runder motionsugen af med et brag fredag den 15. oktober, hvor Danmarks hurtigste dansefest løber af stablen kl. 10 i 12. Alle er inviteret, og det er ikke så afgørende, om du er med fra mandag morgen eller først kommer til afslutningsdansen – bare du kommer.

Vi drømmer om, at næste uge kommer til at summe af motionsglæde, sammenhold og fællesskab, og at vi dermed danner grobund for at gøre Danmarks Motionsuge til en årligt tilbagevendende begivenhed. Nu har vi i hvert fald givet bolden op. Forhåbentlig vil du spille med og spille bolden videre til alle dem, du kender, så vi sammen kan sætte hele Danmark i bevægelse.

Af

Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund

Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI,

Finn Kristensen, formand for Dansk Skoleidræt

Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt,

Mogens Kirkeby, formand for ISCA