Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2019 sluttede med en rullende inspirationstur, hvor vi besøgte tre virksomheder, der alle gør lige lidt ekstra for at dyrke sammenholdet blandt deres medarbejdere.

Men turen slutter ikke her, den er rent faktisk kun lige startet.

For allerede nu kigger vi mod Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2020. For hvad betyder det egentlig at arbejde på en sund arbejdsplads og hvad er en sund arbejdsplads?

Det er nemlig initiativet og ikke mængden eller varigheden, der er afgørende for, hvor god virksomheden er for medarbejderne. Alt tæller og du skal jo starte et sted.

Derfor havde partnerskabet bag Danmarks Sundeste Arbejdsplads; Dansk Erhverv, Forsikring & Pension, Velliv Foreningen og Dansk Firmaidræt inviteret til en rullende konference.

Formålet var at vise og give inspiration til en sund arbejdsplads, og hvad er bedre end at lade de virksomheder tale, som allerede har fundet opskriften for en sund virksomhed for dem.

Turen startede i Odense hos app-bureauet House Of Code, der tog deltagerne med storm og gav et menneskeligt indblik i håndtering af medarbejdernes trivsel – fysisk som mentalt.

Vi har 2 timers firmabetalt motion hver uge’ startede HR-Chef Henrik Grove med at fortælle. Medarbejderne bestemmer selv og der er nok at vælge i mellem. Planke og Wallsit, Walk n’ Talk hver måned, morgenmad, hver morgen, frugt og frokostordning, ledermøde i Strin4life, Pool, PS4, VR, puslespil og arrangementer (ishockey, fodbold, eventyrløb, mandhørm).

Ved at tilbyde måde motion og mad, så har medarbejderne mulighed for at arbejde ud fra de bedste forudsætninger, så de er friske og glade.

Konferencen rullede videre til produktionsvirksomheden ITW GSE og under turen var der oplæg fra vinderen af Danmarks Sundeste Arbejdsplads 2019; Arbejdernes Landsbank i Ringsted.

Hos ITW GSE var banen kridtet op og fra start til slut lagde Direktør Henrik Olsson sig ud på kanten og løb fra alt og alle for at give det ene sublime indlæg efter det andet.

Alle er enige om, at 30 minutters motion om dagen er sundt - Det er spild af tid og penge at måle på det - Bare få det gjort, kom i gang og det skal være et frit valg i arbejdstiden’ – Direktør Henrik Olsson

Hele produktionen lukker ned hver dag i 30 min. og så går, løber eller cykler de.

Firmaet lukker kl. 10.55 - Motion fra kl. 11.00 til kl. 11.30 - kl. 11.30 til kl. 12.00 spisning og omklædning, rækkefølge efter eget valg. Efter 12.00 åbner firmaet igen. Dvs. vi har genindført aktiviteterne fra det store spisefrikvarter fra skolen - Ud i det fri ½ time - Dyrk motion sammen - Spis en sund frokost.

ITW GSE startede i 2009 med motion i arbejdstiden og siden 2011 har de slået omsætsningsrekord – hvert år. Direktør Henrik Olsson sluttede med at sige følgende: ’Motion øger livskvaliteten, hvem kan sætte en pris på den’.

Inspirationsturen forsatte mod Kolding og energikoncernen EWII. Igen var der tid til at oplæg og debat, så inputs kunne tales i gennem.

Fællesskabet er i fokus hos EWII og til det er medarbejderne Sundhedsambassadører – som rollemodeller. Her skal de inspirere og involvere kollegerne og der ud fra skabe arbejdsglæde.

Sundhedsambassadørerne arrangerer forskellige begivenheder for deres kolleger, som f.eks. Fitnessrum/motionsrum - Sundhedscup’en (point og cup uddeling) - Aktiviteter – fodboldgolf, klatring og O-løb - Fælles arrangementer - ‘Pausemotion introdag nye medarbejdere’.

EWII skaber rammerne – det er op til den enkelte at tage imod tilbuddene og hvis nogen stiller spørgsmålet ‘What’s in it for me’? Så er svaret altid; Glæde, smil og samvær(d).

Turen gik tilbage til Odense med hovederne fyldt af inspiration og stærke argumentationer for at iværksætte eller videreudvikle stærke sundhedsinitiativer på egen arbejdsplads.

Vi ses til Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2020 og Inspirationsturen 2020.

Læs mere om Danmarks Sundeste Arbejdsplads her
Hannibal Klok
Hannibal Klok
Kommunikationskonsulent
Læs mere om Danmarks Sundeste Arbejdsplads her

Det rullende program

09.00 – 09.30 – Ankomst & Morgenbrød hos House of Code

09.30 – 10.00 – House of Code

  • Oplæg & aktivitet

10.00-10.30 – Transport

  • Oplæg v. Arbejdernes Landsbank

10.30 – 11.15 – ITW GSE

Oplæg & aktivitet

11.15 – 12.15 – Transport & debat

12.15 – 13.25 – EWII

  • Aktiv frokost
  • Oplæg

13.30 – 14.00 – Revision Limfjord (Lokation: EWII)

  • Oplæg & debat

14.00 – 14.15 – Velliv Foreningen, Mental Sundhed i arbejdslivet (Lokation: EWII)

  • Oplæg

14.30 – 14.45 – Mental overraskelse

15.00 – 15.55 – Transport & debat

15.55- 16.00 – Tak for i dag (House of Code)