For første gang nogensinde har idrætten sin egen arena på Folkemødet på Bornholm. ’Idrættens Scene’ sætter i de kommende dage rammerne for debatter, tovtrækkerier, opvisninger og netværk. Sport Event Denmark og Dansk Firmaidræt er to af de organisationer, som er med på scenen.

Årets overordnede tema på Folkemødet på Bornholm er FN’s verdensmål. På Idrættens Scene vil debatter gøre verdensmålene levende med diskussioner om, hvordan idrætten skal forholde sig til FN’s verdensmål, menneskerettigheder, klima og korruption – og hvor den ikke skal, kan eller tør gøre en positiv forskel. Idrættens Scene skal både lægge op til at røre sig og vise, hvad der rør sig i idrætten.

Med paneldebat, dilemma-spil og publikumsdeltagelse giver idrætten bolden op. Sport Event Denmark og Dansk Firmaidræt er to af de i alt 15 parter fra idræts- og sundhedsområdet, som er med på scenen.

I panelet lørdag deltager formand for Sport Event Denmark, H.C. Østerby under et debattema om FN’s verdensmål. Sportevents er udstillingsvinduer til, hvordan FN’s verdensmål kan imødekommes. Verdensmålene kræver samarbejde, og her er sportevents også et godt eksempel. For eksempel arbejder Sport Event Denmark sammen med forbund og værtsbyer fra de første skridt mod et bud på et mesterskab frem til og med afvikling. Der er en tendens i, at danske byer og kommuner får politikker for, hvordan verdensmålene imødekommes. Eksempelvis har København, indført et forbud mod brug af engangskrus af plastik ved events. Det betyder naturligvis også, at sportevents skal og kan bidrage. Ligeledes har de internationale forbund også fokus på verdensmålene. På årets store internationale idrætstopmøde, SportAccord, satte Sport Event Denmark fokus på, hvordan den internationale sportevent-industri kan være med til at løfte nogle af FN’s verdensmål, når vi arrangerer sportsevents. Det kom der mange gode input til. Disse input vil blive brugt som eksempler i paneldebatten på lørdag.

Flere indslag fra firmaidrætten
Dansk Firmaidræt har flere nedslag i løbet af ugen og lagde ud med deltagelse i åbningsdebatten under titlen ’Samfundet kalder idrætten’. Her skitserede formanden, Peder Bisgaard, hvorledes firmaidrætten er med til at motivere til bevægelse før, under og efter arbejdet.

”Vi drømmer om et sjovere Danmark i bevægelse, hvor endnu flere er med i idrættens fællesskaber. Og vi ved, at vi på arbejdspladserne kan række ud og få nye med idrættens fællesskaber. Derfor arbejder vi også hele tiden på at udvikle nye muligheder for kollegamotion, hvor alle kan være med. Tæl Skridt og Arbejdspladsernes Motionsdag er bare to eksempler på de tiltag, som vi har sat i søen, og som alle på arbejdspladserne nemt kan blive en del af," sagde Peder Bisgaard.

Dansk Firmaidræt sætter i de kommende dage i debatter og workshops fokus på kollegamotion og lokal firmaidræt, ligesom organisationen også stiller skarpt på eSport, og hvordan eSport kan styrke sammenholdet på arbejdspladser og ungdomsuddannelser.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent

Idrættens Scene

Idrættens Scene er en fælles scene på Folkemødet med 15 parter fra sundheds- og idrætsområdet, med bl.a. DIF, DGI, Dansk Firmaidræt og Sport Event Denmark. Det er bureauet Geelmuyden Kiese, som står bag den praktiske eksekvering af selve arrangementet.

Læs mere om Folkemødet her.

Foto: Joshua Tree