Corona-krisen har påvirket vores motions- og bevægelsesvaner markant. Desværre i negativ retning. Anbefalingen fra firmaidrætten er derfor, at arbejdspladserne – for folkesundhedens skyld – i endnu højere grad gør kollegamotion og bevægelse til en fast del af arbejdsugen.

Med firmaidrættens daglige, aktive pause – 10-i-12 – er det meget nemt at få smil på læben og lidt sved på panden. Find og følg firmaidrætten på Facebook (@firmaidraet), saml kollegerne (med behørig afstand) foran computerskærmen eller mobilen - og lyt dernæst til instruktøren. Omklædning er ikke nødvendigt.

En aktiv pause med kollegerne i løbet af arbejdsdagen optimerer både den fysiske og mentale sundhed.

”Vi ved, at hvis en arbejdsplads sætter kollegamotionen i centrum, så blomstrer fællesskabet, og sygefraværet falder. En god balance mellem fysisk aktivitet og pauser i løbet af en arbejdsdag forebygger nedslidning og fremmer sundhed samt livskvalitet,” siger generalsekretær i Dansk Firmaidræt, Mette Mandrup.

Arbejdspladsen som naturlig arena for bevægelse
På arbejdspladsen samles dem, der løber en halvmaraton i fritiden, og dem, som har knap så meget bevægelseserfaring med i bagagen. Derfor er arbejdspladsen en oplagt arena at tænke bevægelse ind i, hvis vi vil rykke ved folkesundheden.

”Vi voksne er på arbejde i godt halvdelen af vores vågne timer i døgnet. Det bør derfor være uden for diskussion, at arbejdspladser er helt naturlige arenaer for bevægelse, leg, aktiviteter og kollegamotion. Næst efter rygning er inaktivitet – kontorstolen – den største dræber og årsag til for tidlig død,” siger Mette Mandrup.

Firmaidrætten står klar til at hjælpe landets arbejdspladser godt i gang med kollegamotionen. Vi er en aktiv medspiller, der inspirerer og giver konkrete værktøjer tilpasset den enkelte arbejdsplads' behov og rammer.

Sigrid Ellegaard Foged
Sigrid Ellegaard Foged
Kommunikationskonsulent

Dyrk sammenholdet med kollegerne til firmaidrættens aktive pause 10-i-12

  • Alle hverdage fra kl. 11.50-12.00.
  • Live på firmaidrættens Facebook-side.
  • Ti minutters sjov kollegamotion - vi guider jer.
  • Omklædning er ikke nødvendigt.