I 2021 inviterede idrættens organisationer og DR for første gang hele Danmark til masser af bevægelse med ’Danmarks Motionsuge.’ Det var en succes, og nu har parterne aftalt at gentage succesen i både 2022, 2023 og 2024.

Du kan godt glæde dig, hvis du har lyst til at opleve både nye og velkendte former for bevægelse og mærke det stærke fællesskab, idrætten har at byde på. For ’Danmarks Motionsuge’ kommer igen i uge 41 de kommende tre år.

I 2021 gik idrættens største organisationer sammen med DR for at inspirere den danske befolkning til at bevæge sig mere. ’Danmarks Motionsuge’ i uge 41 bød på et overdådigt tag-selv’-bord med tusindvis af gratis aktiviteter og bevægelsestilbud over hele landet. DR bakkede op om ugen i en lang række programmer, og cirka 3,1 millioner danskere hørte om eller deltog i aktiviteterne ifølge DR Medieforskning.

Det var så stor en succes, at parterne netop er blevet enige om, at ’Danmarks Motionsuge’ skal fortsætte, og i de kommende år er det målet, at endnu flere organisationer, interessenter og samarbejdspartnere involverer sig i motionsugen.

”Vi har de sidste 7 år høstet en masse positive erfaringer fra Arbejdspladsernes Motionsdag, og vi glæder os til de næste tre år at invitere alle danskere med i bevægelsesfællesskabet i uge 41 – kolleger, børn, unge og ældre. Vi vil arbejde for at stadig flere partnere kommer med, så vi får endnu flere muskler til at skabe en motionsuge, der sætter gang i hele Danmark til gavn for sammenholdet og folkesundheden,” siger Mette Mandrup, generalsekretær i Dansk Firmaidræt.

Et historisk partnerskab om mere bevægelse

Danmarks Motionsuge er foreløbigt et 3-årigt samarbejdsprojekt mellem DIF, DGI, Dansk Skoleidræt, ISCA, Dansk Firmaidræt og DR. Det er første gang, at idrættens største organisationer er gået sammen i et projekt som dette, der skal være med til at samle danskerne i en stor bevægelsestradition.

Om partnerskabet siger organisationerne bag ’Danmarks Motionsuge’:

” Målet med Danmarks Motionsuge er klart: At endnu flere danskere får mulighed for at opleve både nye og velkendte former for bevægelse og mærker det stærke fællesskab, idrætten har at byde på. Vi vil de kommende tre år gøre alt, hvad vi kan for, at Danmarks Motionsuge bliver en naturlig del af danskernes motions-årshjul. Vi glæder os til – sammen med DR – at sætte et vedvarende fokus på hvordan motion og fællesskab styrker både vores fysiske, sociale og mentale trivsel."

Inspirere til mere bevægelse

’Danmarks Motionsuge’ var en del af initiativet ’Sammen i bevægelse’, som i hele 2021 satte gang i forskellige initiativer, der skulle inspirere danskerne til at bevæge sig mere. Og i motionsugen tilbød foreninger, skoler, kommuner, arbejdspladser og mange andre aktiviteter som alle, inklusiv en lang række af DR’s værter, kunne prøve af.

Ifølge DR Medieforsknings evaluering var 64 procent af danskerne over 15 år i kontakt med eller hørte om ”Danmarks Motionsuge” i uge 41.

"Når DR deltager i store partnerskabsprojekter, bliver vi ekstra glade, når de fælles initiativer, DR har bidraget til, bliver så succesfulde, at de forsætter på den anden side af målstregen. ’Danmarks Motionsuge’ var et af højdepunkterne i 2021-årstemaet ’Sammen i bevægelse’, og derfor glæder det mig, at danskerne også i 2022 og de kommende år får mulighed for at prøve nye former for bevægelse af i løbet af uge 41," siger Henrik Bo Nielsen, der er direktør for DR Kultur, Børn og Unge.

Bred mediedækning af ’Danmarks Motionsuge’

DR bakkede i 2021 op om ’Danmarks Motionsuge’ i en lang række programmer.

’Formiddag på 4’eren’ på P4 tog for eksempel lytterne med på en tidsrejse gennem fem årtiers motion, ’Aftenshowet’ på DR1 kørte et motionstema og var ude at prøve en lang række sportsgrene og -tilbud.

På tværs af DR’s radiokanaler og Ramasjang og Ultra blev ’Danmarks hurtigste dansefest’ holdt den 15. oktober, hvor der blev danset præcis klokken 11.50 til Junior Seniors ’Move Your Feet’, og samme dag kunne befolkningen også prøve en lang række idrætstilbud i forbindelse med DR’s del af Kulturnatten i København.

P4-distrikterne, P1, Minisjang, P3, dr.dk og DR Ultra havde også særligt fokus på ugen, hvor DR1 helligede fire aftener til ’Det store bevægelseseksperiment’. Her forsøgte DR med Jacob Riising i spidsen gennem alle mulige og umulige initiativer at få mere bevægelse ind på 6., 7. og 8. klasse på Nyrupskolen i Kalundborg.