Gode råd til valget i din kommune

16. november skal vi sætte kryds, når der er valg i kommunerne og til de fem regionsråd i Danmark.

Derfor er det en god ide allerede nu at være opmærksomme på kommunevalget i din forenings kommune.

Vi har talt med Flemming Odde, der er formand for Struer Firmaidræt og de seneste 12 år har været medlem af Struer Byråd, hvor han er valgt for Socialdemokratiet. Han genopstiller ved kommunevalget til november.

Hans råd er, at allerede nu skal de lokale firmaidrætsforeninger tage fat i de lokale byrådspolitikere.

- Generelt gælder det om at tage fat i alle politikere uanset partifarve. Der er stor forskel på landspolitik og lokalpolitik. Derfor er det en god ide at favne bredt. Samtidig er det vigtigt at fortælle hvad Dansk Firmaidræt står for lokalt. Her er et af de væsentligste punkter det store frivillige foreningsarbejde som udføres af foreninger. Det er min erfaring, at mange lokale politikere slet ikke er klar over det arbejde der gøres, siger Flemming Odde.

Et andet råd fra ham er at tage fat i medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget. Eller hvis kulturvalget et koblet sammen med et andet udvalg.

- Det arbejde der gøres lokalt i firmaidrætten, er oftest bundet op på kulturudvalgets område. De har det politiske ansvar for de frivillige foreninger i kommunerne. Derfor er det politikere i det udvalg, der er væsentlige at få fat i.

Det tredje råd er at fortælle om, hvad jeres forening tilbyder af aktiviteter og hvordan I arbejder både i foreningen og i forhold til arbejdspladserne i jeres kommune.

- I en række kommuner er den lokale firmaidrætsforening den største udbyder- eller en af de største - af idræt. Derfor vil det være oplagt at invitere politikerne til at besøge jeres forening, så de selv kan se paletten af de mange forskellige tilbud I har. Det kan også være en ide at invitere dem med, når I arrangerer events. Her vil det være oplagt at bruge den kommende Arbejdspladsernes Motionsdag som anledning, lyder det fra Flemming Odde.

Endelig peger han på, at det er Danske Spil, der hvert år yder mange millioner til foreningslivet – herunder Dansk Firmaidræt.

- Det kunne også være et emne, som I kunne tage op med jeres lokale politikere, fordi mange af dem ikke er klar hvordan økonomien er skruet sammen. Så hvis I ikke allerede har kontakt til jeres byrådsmedlemmer og kandidaterne til det kommende byrådsvalg. Så tag fat i dem nu. Det kan hurtigt blive en win-win-situation for begge parter, siger Flemming Odde.

Du er velkommen til at kontakte Flemming, hvis du har spørgsmål. Enten på tlf. 51 59 18 96 eller mail fo@firmaidraet.dk

Kim Barren
Kim Barren
Kommunikationskonsulent