Foreløbig 10 firmaidrætsforeninger fordelt over hele landet skaber aktiviteter for de lokale arbejdspladser på Arbejdspladsernes Motionsdag fredag den 13. oktober. Derved bliver den nye motionstradition for første gang landsdækkende.

Alle landets arbejdspladser er inviteret, det er ganske gratis, og den enkelte arbejdsplads sætter selv ambitionsniveauet for Arbejdspladsernes Motionsdag. Og som noget nyt vil der i år være aktiviteter og events i mindst 10 forskellige kommuner landet over, hvor de lokale arbejdspladser blot skal møde op.

I Tønder regner de med at få afgjort, hvilken lokal arbejdsplads der er bedst til høvdingebold. Formanden for Firmaidræt Tønder, Ole Dam, kender ikke høvdingebold-niveauet i byen, men han forventer at få et kraftigt fingerpeg herom, når han den 13. oktober inviterer de lokale arbejdspladser til en venskabelig dyst i Tønder Sport & Fritidscenter.

Skal vide mere om sjov kollegamotion

Foruden en høvdingebold-cup ønsker Firmaidræt Tønder at bruge Arbejdspladsernes Motionsdag til at promovere foreningens dartstævner og skaffe deltagere til en ny firma-fodboldturnering i det sønderjyske. 

"Og så er vi helt generelt interesserede i, at flere og flere mennesker får øjnene op for det sjove i kollegamotion og sundhedsfremme,” siger Ole Dam, der sammen med kommunen allerede i maj tilkendegav Tønders opbakning til Arbejdspladsernes Motionsdag.

”Vi rykker gerne tingene i den rigtige retning i fællesskab, og jeg håber, vi får samlet mindst tyve hold til høvdingebold. Deltagelse i Arbejdspladsernes Motionsdag er jo fleksibelt, og vi forsøger at ramme så mange lokale arbejdspladser som muligt. Men kan eksempelvis den lokale bager ikke deltage i vores og kommunens event, så håber vi alligevel, at man sætter motion på dagsordenen den 13. oktober. Bageren kunne jo - sammen med kunden - tage fem armstrækkere, hver gang der bliver langet en kage over disken. Som forening har vi ligeledes fået et ekstra værktøj i vores bestræbelser på at skabe et godt og tæt samspil med kommunen,” siger Ole Dam.

Tønder Kommune deltager aktivt i Arbejdspladsernes Motionsdag, og kommunen arbejder på, at mange af de 5.000 ansatte i hele Tønder Kommune oplever en mindeværdig motionsdag.

Godt på vej mod målet

Dansk Firmaidrætsforbund knokler for at skabe en stærk, årlig motionstradition på de danske arbejdspladser og håber, at traditionen, Arbejdspladsernes Motionsdag, med tiden vil blive lige så naturlig som Skolernes Motionsdag – som også afholdes sidste fredag inden efterårsferien.

Direktør for kommunikation og marketing i Dansk Firmaidrætsforbund, Søren Willeberg, følger derfor forventningsfuldt de mange kreative, lokal-arrangementer, der i øjeblikket er i støbeskeen i et samspil mellem Dansk Firmaidrætsforbund, firmaidrætsforeningerne og kommuner.

”Vores mål er, at Arbejdspladsernes Motionsdag i år tager skridtet fra at være et tilbud i de største byer til at blive landsdækkende. Og med 10 af vores firmaidrætsforeninger på banen nu, så er vi allerede kommet meget langt. Vi vil gøre det så nemt som muligt for alle at få sved på panden og et smil på læben på vores nye motionstraditionsdag. Og ud over de lokale events og arrangementer, som er åbne for alle, har vi også et stort inspirationskatalog, så det er nemt at sætte motion på dagsordenen fredag den 13. oktober - uanset, om det er på et kontor, et værksted eller en fabrik, du arbejder,” siger Søren Willeberg.

Vind præmier

Arbejdspladser, der vil være aktive fredag den 13. oktober og som registrerer sig her, deltager i konkurrencer om sveddryppende præmier.

Hovedpræmien er en aktivitetsdag for hele arbejdspladsen til afvikling på Arbejdspladsernes Motionsdag (Værdi: 50.000 kr.). Den heldige arbejdsplads bliver udtrukket den 12. september.

Læs mere om Arbejdspladsernes Motionsdag.