Motionsfloorball er holdsporten, hvor pulsen og tempoet hurtigt bliver banket i vejret, mens det også er tilladt at tage en pause på sidelinjen. Det er nemlig sammenholdet, der dyrkes, og alle kan være med. Flere og flere firmaidrætsforeninger sætter motionsfloorball på programmet.

AF Cathrine Eriksen Fris

Den lille plastikbold hugges af sted fra stav til stav. Bolden piler forbi det lille mål og rammer banden med et højtlydende ’gok’. Intensiteten er høj, og spillerne veksler mellem at sætte efter bolden, skifte retning, øge tempo og stå bomstille. Et slag motionsfloorball er i gang.

Når spillerne drøner rundt med en stav i hånden på den lille bane, er sammenhold, stemning og fællesskab vigtigere end flotte resultater. Det kræver ikke andet end en bane og et par stave at mødes på tværs af evner, kondition og taktisk forståelse. Motionsfloorball er da også en oplagt aktivitet, hvis man ikke har været i nærheden af en idrætshal eller fodboldbane, siden man var ung.

Thomas Østergaard har erfaret på egen krop, hvad der sker, når man holder en lidt for lang pause fra motionen. Han er frivillig i Middelfart Firma og Familie Idræt og har taget initiativ til at starte motionsfloorball i foreningen. Du kender ham måske fra tv-programmet ’Rigtige Mænd’, som blev sendt i 2017.

”Floorball er en sindssyg god motionsform. Når vi starter i hallen om fredagen, stiller vi bare to mål op, tager en stav i hånden og kaster en bold på banen. Så er spillet lynhurtigt i gang. Der er ingen indviklede regler, og alle kan være med. I min folkeskoletid spillede jeg fodbold tre-fire gange om ugen, men jeg begyndte at bøvle en del med skinnebensbetændelse og droslede så ned. Cyklen blev skiftet ud med en scooter, som blev til en bil. Motionen gik fuldstændigt i stå, og nu ser jeg sådan her ud,” siger Thomas Østergaard og kigger ned ad sig selv.

Læs hele artiklen i magasinet Firmaidræt (side 34-35) her …