På fredag den 12. oktober er det Arbejdspladsernes Motionsdag, der år for år mobiliserer et stigende antal deltagere. Over 24.000 medarbejdere fra Faxe til Frederikshavn gør klar til kollegamotion i de rammer og med de ambitioner, som passer lige nøjagtig til deres arbejdsplads.

Mere end 24.000 medarbejdere på arbejdspladser over hele landet stempler den 12. oktober ind til en anderledes arbejdsdag. Det er nemlig Arbejdspladsernes Motionsdag, og der er bl.a. kontorstols-yoga, trappeløb, skattejagter, høvdingebold, gåture, zumba og squats på programmet, ligesom mange kolleger vil følge et motions-ur med simple råd og opfordringer til miniaktiviteter hver time.

Kreativiteten på arbejdspladserne og det faktum, at Arbejdspladsernes Motionsdag år for år mobiliserer et stigende antal deltagere, glæder selvsagt formand for Dansk Firmaidræt, Peder Bisgaard.

”Med Arbejdspladsernes Motionsdag gør vi det meget fleksibelt at sætte fokus på kollegamotion, og vi har samlet massevis af inspirationsmateriale på vores digitale platforme. Vi ved, at kollegamotion på arbejdspladser skaber værdi for den enkelte medarbejder, styrker fællesskabet og har en afsmittende, positiv effekt på trivslen, arbejdsglæden samt bundlinjen,” siger Peder Bisgaard og supplerer:

”Vi har store ambitioner, og vi lægger os helt bevidst op ad Skolernes Motionsdag, som Dansk Skoleidræt med succes står bag. Når børnene kan, skal vi voksne også være aktive fredagen før efterårsferien. Det handler om et Danmark i bevægelse til gavn for os alle.”

Ud over formandshvervet for hele firmadrætten står Peder Bisgaard i spidsen for Firmaidræt Hillerød, der er en af 31 firmaidrætsforeninger, som arrangerer lokale aktiviteter på Arbejdspladsernes Motionsdag.

I eksempelvis Fredericia inviterer Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund, Idræt i dagtimerne, Fredericia Shopping og Fredericia Kommune til motions-byfest. Det lokale koncept hedder '5 i 12 Fredericia', og idéen er, at alle arbejdspladser i området prioriterer kollegamotion i fem minutter fra kl. 11.55 til 12.00 fredag den 12. oktober. Enten på arbejdspladsen eller på Rådhuspladsen i Fredericia.

Arbejdernes Landsbank og Hvidovre Kommune går ’all in’
For andet år i træk får samtlige medarbejdere i såvel Arbejdernes Landsbank som Hvidovre Kommune mulighed for at dyrke kollegamotion på Arbejdspladsernes Motionsdag.

”Motion og sundhed er en prioritet for os i Arbejdernes Landsbank – ikke bare denne ene gang om året, men i dagligdagen. I løbet af det seneste år har vi udleveret fritidssko, vandflasker og aktivitetsure til samtlige 1.100 medarbejdere. Mange medarbejdere har en travl tilværelse, hvor arbejde og familieliv skal balanceres. Derfor kan kollegamotion i arbejdstiden være en god måde at få bevægelse og træning ind i hverdagen. For det er vigtigt at forebygge, ikke kun behandle – både vedrørende det fysiske og det psykiske,” siger ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert Rinaldo Jonassen.

Firmaidrætten har i samarbejde med sundhedsfaglige konsulenter i Hvidovre Kommune udarbejdet specifikke aktivitets-postkort, der bevirker, at både embedsmanden på Rådhuset, pædagogen i vuggestuen og servicepersonalet på en skole let kan hoppe med på kollegamotionsbølgen og samtidig føle, at de alle – dvs. 4.500 ansatte – er en del af den samme arbejdsplads og det samme fællesskab.

”Hvidovre Kommune har igen i år valgt at tilmelde alle ansatte til Arbejdspladsernes Motionsdag. Der var en god opbakning omkring motionsdagen sidste år, og jeg håber, at endnu flere arbejdspladser vil deltage i år. Det er et vigtigt signal at sende både til hinanden og udadtil, at vi støtter op om de sunde vaner og fælles oplevelser – noget vi i det hele taget gør ret godt i Hvidovre. Jeg ved, at der er mange, som cykler til møder ude i byen, vi går til stafetløb sammen og har gående MUS-samtaler,” siger borgmester i Hvidovre Kommune, Helle Adelborg (S).

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent

Sådan kommer du og dine kolleger i gang med kollegamotion:

 • Gå ind på www.amdag.dk.
 • Tilmeld hele arbejdspladsen eller en enkelt afdeling/gruppe.
 • Det er gratis at deltage i #AMdag, og I har endda mulighed for at vinde præmier, hvis I registrerer jer.
 • Se inspiration til aktiviteter/øvelser/lege i dette Aktivitetskatalog.
 • Planlæg jeres motionsdag – tid og rammer bestemmer I selv. Lidt aktivitet er bedre end slet ingen. Og omklædning er ikke altid nødvendigt.
 • Spred det glade budskab blandt kollegerne.

Ha’ en skøn motionsfest fredag den 12. oktober – og vær med til at skabe en sund og sjov tradition. Når børnene kan til Skolernes Motionsdag, så kan vi voksne også.

Kort om Arbejdspladsernes Motionsdag #AMdag:

 • Arrangeres af Dansk Firmaidræt sammen med lokale firmaidrætsforeninger.
 • #AMdag blev afviklet for første gang i 2015.
 • I 2017 deltog i alt 21.700 medarbejdere på arbejdspladser over hele landet. 2016 (14.100), 2015 (5.676).
 • Det behøver hverken være yndefuldt eller professionelt – bare sjovt! #DyrkSammenholdet #DyrkKollegamotion #AMdag
 • Se dette videoklip, der animerer til deltagelse i #AMdag og forklarer tankerne bag Dansk Firmaidræts signaturprojekt.