Peder Bisgaard, der til daglig er formand for Dansk Firmaidræt, er netop blevet valgt til bestyrelsen i firmaidrættens verdensorganisation, World Federation for Company Sport (WFCS). Valget fandt sted i forbindelse med den globale firmaidrætsevent i Mexico, World Company Sport Games, hvor over 1500 kolleger fra 20 nationer dystede i 25 forskellige sportsgrene.

World Federation for Company Sport er en non-profit paraplyorganisationen for de nationale firmaidræts-forbund i foreløbigt 25 lande. Organisationen arbejder for at engagere flere nationer i den globale firmaidræt og udbrede firmaidrætten på alle klodens kontinenter. Dette gør organisationen blandt andet gennem World Company Sport Games, som afvikles hver andet år, og som skifter værtsnation hver gang legene afvikles.

”Firmaidræt bringer folk sammen, på tværs af de skel, der normalt adskiller os. Det gælder på den lokale arbejdsplads, hvor firmaidrætten skaber sammenhold på tværs. Men det gælder også på den globale skala. Jeg har oplevet så mange gange, at firmaidrætten er en fantastisk måde at skabe sammenhold og rum for samtale mellem mennesker fra meget forskellige nationer, så jeg glæder mig meget til bestyrelsesarbejdet i den globale firmaidrætsorganisation, ”fortæller Peder Bisgaard.

Den franske præsident for den globale paraply for firmaidræt, Didier Besseyre, er meget begejstret for at få et dansk medlem af bestyrelsen.

”Jeg er meget glad for, at vi med Peder i bestyrelsen får et både rutineret og meget engageret medlem, som har mange vigtige erfaringer fra Danmark at dele med resten af verden. Peder bliver kontinental vicepræsident for Europa, og med en ny, stærk bestyrelse med nye medlemmer fra både Danmark og Kina, ser jeg meget frem til arbejdet i de kommende 4 år,” fortæller Didier Besseyre.

Den nye bestyrelse i WFCS består ud over den franske præsident og den nye danske kontinentale ”vice-president” også af medlemmer fra Italien, Marokko, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland og Østrig. Der var 12 forskellige nationer til stede til WFCS’ generalforsamling, hvor valgene fandt sted.

I 2026 bliver firmaidrættens World Games afholdt i Danmark, hvor det er Frederikshavn, der i juni 2026 er værter for World Company Sport Games. Og Kina offentliggjorde på generalforsamlingen, at den folkerige nation går efter at få værtskabet ved legene i 2028.

Peder Bisgaard er allerede aktiv i bestyrelsen for den europæiske firmaidrætsorganisation, European Federation for Company Sport, hvor han har været valgt som næstformand siden 2014. Peder har været engageret i det europæiske firmaidrætsarbejde siden 2003.