Arbejdspladsernes Motionsdag er motoren i et nyt samarbejde mellem Dansk Firmaidræt og Danske Fysioterapeuter, et samarbejde, der skal sikre, at endnu flere kolleger på arbejdspladser herhjemme husker at få en aktiv pause fra kontorstolen.

Store dele af vores arbejdsliv bliver af natur mere og mere stillesiddende. Og det er med til at gøre hele vores liv stillesiddende. Når der allerede kan trækkes to streger under det faktum, at fysisk inaktivitet næst efter rygning er den største dræber i Danmark, så blinker advarselslamperne for alvor.

Heldigvis er arbejdspladserne ikke kun en del af problemet. De kan også blive en del af løsningen, hvis flere tør gøre noget = dyrke kollegamotion på arbejdspladsen.

Det er i den kontekst og med dette perspektiv, at Dansk Firmaidræt og Danske Fysioterapeuter har indgået en foreløbig toårig samarbejdsaftale. Langt flere danskere skal simpelthen i bevægelse i arbejdstiden.

Et af firmaidrættens to signaturprojekter, Arbejdspladsernes Motionsdag specifikt, er motor i samspillet. Danske Fysioterapeuter har bl.a. som mission at sætte en dagsorden for, hvordan befolkningen opnår mere sundhed, og medlemsorganisationen anser – i den forbindelse – sig selv som en naturlig samarbejdspartner for enhver person, institution eller virksomhed, der arbejder for sundhed.

Generalsekretær i Dansk Firmaidræt, Mette Mandrup, har store forventninger til samspillet.

”En barriere mange steder er, hvordan kollegamotion i praksis igangsættes og forbliver i bevidstheden. Dette ved vi en masse om, mens Danske Fysioterapeuter er hjemsted for talrige kloge hoveder og dygtige hænder, der lokalt er beredt til at hjælpe ledere og ildsjæle. Mikset og den gode synergi skaber et solidt fundament for, at vores fælles indsatser på Arbejdspladsernes Motionsdag i 2020 og 2021 kickstarter en sand bevægelsesbølge,” siger Mette Mandrup.

Motion til døren – også med et digitalt tvist
Et motion-til-døren-koncept – med et digitalt tvist i disse corona-tider – er hjørnestenen og klar til udrulning fredag den 9. oktober.

Tiltaget er gratis at stemple ind i, og alle arbejdspladser eller en afdeling er velkomne til at booke tider af et kvarters varighed. Omklædning er ikke nødvendigt. Fokus er på at dyrke sammenholdet og følge instruktøren, uanset om platformen er Facebook, Zoom, Microsoft Teams eller virksomhedernes egne intranetsider.

”Derudover opfordrer vi vores 16.000 medlemmer – uanset om de arbejder i en genoptræningsenhed, på et hospital eller i det private – til at overveje, hvordan de kan hjælpe deres kolleger med at holde mindst en aktiv pause på motionsdagen,” siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter, og hun fortsætter:

”Det er vigtigt at vise, at man kan gøre noget på den enkelte arbejdsplads. Derfor er jeg også stolt over, at vi kan være med til at bakke projektet op. Som fysioterapeuter ved vi, hvor meget bevægelse betyder for et sundt og godt liv. Desværre bliver vi som samfund mere og mere stillesiddende. Det skal vi som fysioterapeuter være med til at vende.”

Anden etape af motion-til-døren-konceptet konkretiseres i foråret 2021.

Arbejdspladsernes Motionsdag - fredag den 9. oktober
Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Udviklingskonsulent
Book en digital instruktør på #AMdag20 her

Kort om Danske Fysioterapeuter

Danske Fysioterapeuter er fag- og interesseforening for knap 16.000 fysioterapeuter og fysioterapeutstuderende. Medlemmerne er ansat på sygehuse, plejehjem, kommuner, private virksomheder mv. og selvstændige med egen klinik eller indlejere på klinik. Danske Fysioterapeuter sætter dagsorden for, hvordan befolkningen opnår mere sundhed – og er i den optik en naturlig samarbejdspartner for enhver person, institution eller virksomhed, der arbejder for sundhed. Danske Fysioterapeuter udvikler den fysioterapeutiske profession og styrker samfundets opfattelse af fysioterapis værdi for den enkelte og for helheden. Danske Fysioterapeuter sikrer de bedst mulige vilkår for fysioterapeuter, når det drejer sig om løn-, arbejds- og ansættelsesvilkår, uddannelse og kompetenceudvikling.

Danske Fysioterapeuter