Hele Europa er i bevægelse under #BEACTIVE fra den 23. til 30. september – firmaidrætten bidrager til motionsfesten.

European Week of Sport er en uge med fart over feltet. Fra den 23. til 30. september dyrker millioner af europæere idræt under #BEACTIVE. I Danmark gælder det specifikt deltagerne ved Ladies Mud Race og Xtreme Mandehørm i Aarhus og Hillerød. Tæl Skridt (kampagne 3 i 2019) og Arbejdspladsernes Motionsdag (11. oktober) afvikles også i samarbejde med International Sport and Culture Association (ISCA), som er national koordinator.

Det er Europa-Kommissionen, der helt overordnet står bag initiativet, som i 2019 involverer 47 partnere i 41 lande – heriblandt altså firmaidrætten i Danmark.

Idéen er at inspirere borgere i EU – uanset alder, baggrund og form – til mere fysisk aktivitet i hverdagen.

”Den Europæiske Idrætsuge er en mulighed for at se sine egne, lokale aktiviteter i et større internationalt perspektiv,” siger ISCA’s generalsekretær Jacob Schouenborg.

”I Danmark såvel som i andre europæiske lande er vi fælles om udfordringen om at være mere aktive i dagligdagen. Arbejdspladser som arena og motion mellem kolleger har stort potentiale til at få danskerne til at være mere aktive i hverdagen. Dansk Firmaidræt viser på forbilledlig vis, hvordan dette kan udfoldes som en del af den Europæiske Idrætsuge i Danmark,” supplerer Jacob Shouenborg.

Følg European Week of Sport-programmet på Facebook her.