Vi gør det let for dig og kollegerne at få smil på læben og lidt sved på panden på Arbejdspladsernes Motionsdag 2020 – fredag den 9. oktober. I kan nemlig helt gratis booke en digital instruktør i 15 minutter, og der bliver naturligvis taget højde for alle corona-restriktioner.

Corona-krisen har sat dybe, negative spor i danskernes idrætsdeltagelse. For folkesundhedens skyld skal arbejdspladsen i stigende grad tænkes ind som arena for kollegamotion, lyder vores anbefaling. Og for at hjælpe jer på vej lancerer vi en ny digital mulighed: Book en kollegamotions-instruktør på Arbejdspladsernes Motionsdag 2020.

”Tiltaget er gratis at stemple ind i, og alle arbejdspladser eller en afdeling er velkomne til at booke tider af et kvarters varighed her. Dernæst tager vi en kort dialog om, hvilken teknisk løsning som passer bedst. Dette varierer jo, men vi garanterer instruktører i topform, uanset om de optræder live på Facebook, Zoom, Microsoft Teams eller jeres egne intranetsider. Og så er det bare med at følge instruktørens anvisninger,” siger digital kollegamotions-koordinator og udviklingskonsulent i Dansk Firmaidræt, Karina Sveistrup Povlsen. Og hun understreger:

”Omklædning er ikke nødvendigt. Fokus er på at dyrke sammenholdet, og I får en fest, uanset om I befinder jer på et kontor, et værksted eller i en fabrik. Vi kickstarter en national bevægelsesbølge den 9. oktober, og vi ved, at såfremt en arbejdsplads sætter kollegamotionen i centrum, så blomstrer fællesskabet.”

SE EKSEMPLER PÅ AKTIVE PAUSER HER OG HER.

Brostrøm nikker til kollegamotion
Kollegamotion og fysisk aktivitet på arbejdspladsen er også i høj kurs hos direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

”Fysisk aktivitet på arbejdspladsen kan ikke blot bidrage til trivsel og godt arbejdsmiljø, det kan også reducere antallet af sygemeldinger, som er relateret til smerter i muskler og led. Arbejdspladsernes Motionsdag kan være med til at starte en proces, så det bliver naturligt at være fysisk aktiv i løbet af sin arbejdsdag,” siger Søren Brostrøm og fortsætter:

”Vidensråd for Forebyggelse har peget på, at træningsindsatser, der finder sted på arbejdspladsen, har rigtig god effekt, og derfor er det ét af de spor, som vi mener, at arbejdspladser bør arbejde videre med. Den enkelte kan selvfølgelig godt gøre noget, men det er vigtigt at påpege, at ledere på arbejdspladserne har en stor opgave i at sikre, at der kan tages initiativer, som medarbejderne kan benytte sig af.”

Arbejdspladsernes Motionsdag er i 2020 en del af European Week of Sport #BeActive #EWOSDK

www.amdag.dk - alt du skal vide
Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Udviklingskonsulent
Book en digital instruktør på #AMdag20

Sådan griber vi det an:

  • Du udfylder formularen her og modtager en skriftlig bekræftelse.
  • Vi følger hurtigst muligt op - enten per mail eller telefonisk for at afklare, hvilket teknisk setup vi går med. Eksempel 1: Du og kollegerne ser med på Facebook (åbent for alle). Eksempel 2: Du indkalder - på det aftalte tidspunkt - dine kolleger og instruktøren til en aktiv pause via Zoom/Microsoft Teams etc. Eksempel 3: I initierer, at vores instruktør kan kickstarte en kollegamotions-fest på jeres kanaler (SoMe/hjemmeside/intranet).
  • Vi sørger for at konvertere din booking af en digital instruktør til en formel tilmelding til #AMdag20 - gode præmier på højkant mv.
  • Den 9. oktober - I og vi stemper ind digitalt efter planerne.
  • Bevægelsesbølgen ruller på #AMdag20 - både fysisk og digitalt. God fornøjelse.