Gaming er ikke kun for nørderne. Det er en af de fordomme, vi i Dansk Firmaidræt gerne vil nedbryde. Derfor arbejder vi på tredje år for at udbrede eSporten gennem events, hvor der er fokus på sundhed.

AF Elisabeth Hamerik Schwarz

Inaktivitet, ingen søvn, chips og cola. Sådan lyder fordommene som regel om gamere. Men eSport er meget andet end at sidde på sin flade med et joystick og en pose chips, og skal man ud og lege med de dygtigste gamere, kræver det, at man både får en ordentlig nattesøvn, bevæger sig og spiser ordentligt.

Det er ud fra disse kriterier, at Dansk Firmaidræt har involveret sig i eSport, forklarer Merete Spangsberg Nielsen, der er direktør i kollegamotionsafdelingen under Dansk Firmaidræt:

”Vi vil gerne rykke på de forestillinger, som mange har om eSport – for eksempel at det kun er for nørderne. Mange tør ikke sige til kollegerne, at de gamer i fritiden. I virkeligheden er mange glade for eSport – også voksne – så hvorfor ikke skabe nogle rammer om det, så de kan spille med kollegerne?”

Læs meget mere om eSport i det seneste nummer af magasinet Firmaidræt – se side 18-20 her.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Udviklingskonsulent

YOUSEE ESPORTLIGAEN

YouSee og eSportligaen er gået sammen om at gøre eSport til en stor og velorganiseret sportsgren, hvor fællesskabet og foreningslivet er i fokus. Ligaen er et stærkt samarbejde imellem YouSee, eSport Danmark, DGI, Dansk Firmaidræt og Ungdomsringen.

DM i eSport – lørdag den 1. juni

Gratis entré, godt selskab og masser af action i CS:GO, Fortnite og League of Legends. Stærke hold fra bl.a. Studieligaen og Kollegaligaen er kvalificeret.

Besøg ODEON i Odense – læs mere.

Se teaser …

Magasinet Firmaidræt