Esportligaen får en ny fast partner, da det danske esportsforbund, Esport Danmark, træder ind som det femte medlem i samarbejdskredsen og bliver drivende kraft bag to af ligaens turneringer.

Bag Esportligaen står foreningen ’Foreningen bag Esportligaen’, som er en almennyttig organisation bestående af Dansk Firmaidræt, Efterskoleforeningen, DGI, Ungdomsringen – og nu også Esport Danmark.

Ligaen består af seks ligaer målrettet forskellige målgrupper. Hver liga administreres af en af partnerne bag Esportligaen. Dansk Firmaidræt står bag Kollega-Ligaen, hvor kolleger fra hele landet dyster mod hinanden på femmandshold i computerspillet Counter-Strike 2.

Kollega-Ligaen oplever hvert år fremgang i både antal hold og antal spillere hvert år – fra 255 hold og 1785 spillere i 2020/2021 til 302 hold og 2114 spillere i 2022/2023.

”Vi oplever, at flere og flere arbejdspladser får øjnene op for, hvad det kan at dyrke esport sammen som kolleger – men også på tværs af ligaerne kan vi se, at alt fra efterskoleelever til foreningsmedlemmer har lyst til at dyrke esport sammen i mere strukturerede rammer sammen med sine holdkammerater frem for at spille alene,” siger Kathrine Duus Christensen, ansvarlig for esport i Dansk Firmaidræt og fortsætter:

”Vi ser frem til et endnu tættere samarbejde med Esport Danmark, når de indtræder i samarbejdskredsen bag Esportligaen. Det styrker både ligaen og foreningen bag ligaen, så vi på bedste vis kan fortsætte det stærke momentum, vi oplever.”

Foreningen bag Esportligaen

’Foreningen bag Esportligaen’ vil med Esportligaen tilbyde en onlineplatform for forskellige spiltitler inden for esport og gaming og facilitere velorganiserede onlineturneringer og -ligaer for alle, uanset niveau, der ønsker at dyrke esport med og mod hinanden. Esportligaen skal bidrage til at gøre esport til en stor og velorganiseret sportsgren, hvor fællesskabet og foreningslivet er i fokus.

”Jeg er stolt over, at vi kan sige velkommen i klubben til Esport Danmark i Esportligaen. De mange bredde-fællesskaber i esport får nu en endnu stærkere stemme i et ellers udpræget kommercielt esport-landskab. Vores håb er, at spillere, forældre, kolleger, unge og frivillige har endnu større tryghed i, hvor de kan gå hen og få gode esportsoplevelser, sammenhold og fairplay. Målet for foreningen bag ligaen er, at esport skal være tilgængeligt for alle,” siger Merete Spangsberg Nielsen, direktør for kollegamotion i Dansk Firmaidræt og bestyrelsesformand i Foreningen bag Esportligaen.

Allerede i januar 2024 skal Esport Danmark være med til at drive to turneringer i Esportligaen, når der er vinterturneringsstart i 'Esport Danmark-Ligaen’ og ’Esport Danmark Oldboys-Ligaen’ i det populære computerspil Counter-Strike 2.

Kathrine Duus Christensen
Kathrine Duus Christensen
Administrativ medarbejder

Dansk Firmaidræts arbejde med esport

I Dansk Firmaidræt vil vi med esport skabe rammer for sammenhold, trivsel og fællesskab for kollegaer på danske arbejdspladser og andre fællesskaber. Vi ønsker blandt andet at supportere medlemmerne med viden, erfaringer, netværk, aktiviteter, events, turneringer, kurser, uddannelser og praktisk hjælp.

Læs mere om vores arbejde med esport HER.