Hop med på kollegamotionsbølgen og deltag i Arbejdspladsernes Motionsdag fredag den 12. oktober. Kollegamotion styrker fællesskabet og har en positiv indflydelse på effektiviteten samt trivslen.

2017 dyrkede 21.700 medarbejdere på 350 arbejdspladser over hele landet kollegamotion på Arbejdspladsernes Motionsdag. Kollegamotionsbølgen ruller igen den 12. oktober – fredagen før skolebørnenes efterårsferie.

HR Manager i IT­virksomheden, SecureLink A/S, Bettina Nyberg, satte kryds i kalenderen for flere måneder siden, da hun i TV så, hvordan en nabo­arbejdsplads greb tingene an på motionsdagen for den lokale firmaidræt.

”Vi lever af vores medarbejdere og deres viden. Det er supervigtigt for os, at de ansatte har en god energi. Ikke bare i arbejdstiden, men også efter arbejde. På Arbejdspladsernes Motionsdag skal vi være sammen på en anden måde end vanligt. Vi skal se hinanden i øjnene og lære hinanden bedre at kende – det bliver dog ikke fysisk hårdt”, siger Bettina Nyberg, der har lagt sig fast på gåruter i Brøndby og Aarhus, hvorfra den danske gren af SecureLink A/S opererer.

”Vi laver skattejagter undervejs, og cheferne deltager også. Sundere medarbejdere har det sjovere og præsterer bedre – det er vi slet ikke i tvivl om”, siger Bettina Nyberg.

Prioriteret kollegamotion

En gåtur inkluderet en velkendt aktivitet, som SecureLink A/S praktiserer, er en superidé på Arbejdspladsernes Motionsdag. Firmaidrætten har samlet massevis af inspiration til kollegamotion på www.amdag.dk.

Indkøbschef i Center for Økonomi under Region Hovedstaden, Jens Brøndberg, lader et par medarbejder­ildsjæle bestemme, hvad han selv og godt 30 afdelingskolleger skal ’udsættes for’ den 12. oktober.

”Afdelingens deltagelse i Arbejdspladsernes Motionsdag sker i naturlig forlængelse af, at vi siden juni hver onsdag har prioriteret kollegamotion i en halv time i arbejdstiden. Det gør vi, fordi vi tror på, at kollegamotion skaber værdi for den enkelte og for afdelingen”, siger Jens Brøndberg.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent

#AMdag

  • Det er fjerde år i træk, at Dansk Firmaidræt holder Arbejdspladserne Motionsdag.
  • Registrér gratis deltagelse og deltag i konkurrencer på www.amdag.dk. Det er bl.a. muligt at vinde en aktivitetsdag til en værdi af kr. 50.000. Følg @arbejdspladsernesmotionsdag på Facebook.
  • Over 30 firmaidrætsforeninger i hele landet er ved at lægge sidste hånd på lokale aktivitetsplaner for motionsdagen. Tag kontakt til en firmaidrætsforening i dit nærområde, hvis din arbejdsplads eksempelvis ønsker besøg af en instruktør.