eSport – dyrk sammenholdet online

ESport er bare meget mere end et computerspil – det er venskab og sammenhold i en digital verden.

”Jeg har personligt ikke så meget kontakt med dem ude fra mit hold, så i at det var hele fakultetet, så kommer man ind i en lidt bredere kreds, og kan rent faktisk lære nogle mennesker at kende, som man måske aldrig havde set.” – spiller fra SDU-gaming.

Rammerne til DM i eSport 2019 var sat i det fedeste gaming univers hos Odeon i Odense. Lyset var afdæmpet, lyden var inddragende, YouTuberne Lasse Vestergaard og Robinsamse var medrivende kommentatorer, storskærmen fangende din interesse og den røde eSportliga farve omsluttede dig i et fast greb. En scene der lukkede dig helt ind i spillernes univers og mentale tilstand.

Tilskuerne kunne opleve på tætteste hold, hvordan taktik, samarbejde, hæsblæsende kommentatorer og venskaber krydsede hinanden indenfor alle sekunder af dagen og efterlod en smittende jubel, brede smil og bifald fra de tilstedeværende aktører og tilskuere.

Det har været et af de fedeste events, jeg har været med til rent opsætningsmæssigt” – spiller fra SDU-gaming.

Genlyden er ikke til at tage fejl af, når gamerne tager ordet, de er nemlig enige om, at eSport bringer dem tættere på nye relationer med samme interesse. ’Vi hygger os’ siger flere fra både studie- og kollegaligaen.

I ESport sidder du nødvendigvis ikke i samme rum, bygning eller by med dine medspillere, men derfor er de stadig kolleger eller studiekammerater, der gerne vil lave noget sammen. Det er helt sikkert til studiets eller virksomhedens fordel, at de finder fællesskaber og derigennem dyrker sammenholdet. Studiet eller arbejdsdagen bliver bare sjovere og nemmere, når du kan snakke om mange ting.

Dansk Firmaidræt har to ligaer i eSportligaen – Studieligaen og Kollegaligaen.

Studieligaen er for alle uddannelsessteder i landet i alderen +15. Kollegaligaen er for alle virksomheder i alderen +16.

eSportligaen er et stærkt samarbejde mellem YouSee, eSport Danmark, DGI, Ungdomsringen og Dansk Firmaidræt.

Sign up til sæson 3 lige her eSportligaen