Lige under halvdelen af danske arbejdspladser har iværksat sundheds- eller trivselsinitiativer, viser Dansk Erhvervs seneste undersøgelse fra 2023. Det åbner for et potentiale for forbedringer, mener forsikringsselskabet Dansk Sundhedssikring. Derfor indgår forsikringsselskabet, der er Danmarks største leverandør af sundhedsforsikringer, nu partnerskab med initiativet Danmarks Sunde Arbejdspladser i samarbejde med Dansk Firmaidræt og Dansk Erhverv.

”Vi hjælper vores kunder med at opnå en sundere tilværelse med rådgivning og behandling. Men det offentlige, virksomhederne og den enkelte kan vinde meget ved at gøre sundhed til en større del af hverdagen på de danske arbejdspladser. Det ved Dansk Sundhedssikring en del om, hvordan man gør. Derfor har vi en ambition om at fremme bedre sundhed, ikke kun hos vores kunder, men også mere generelt på arbejdspladser i hele landet ved at indgå i dette samarbejde,” siger Kent Jensen, administrerende direktør hos Dansk Sundhedssikring.

Dansk Erhverv hilser den nye samarbejdspartner velkommen.

”Vi er glade for, at vi kan styrke samarbejdet om Danmarks Sundeste Arbejdspladser med endnu en partner i form af Dansk Sundhedssikring. Med Dansk Sundhedssikring får vi endnu mere sundhedsfaglig erfaring ind i partnerskabet, og med deres store netværk vil vi kunne nå endnu bredere ud og være med til at sikre, at de mange sundheds- og trivsels initiativer på danske arbejdspladser får endnu mere luft under vingerne til gavn for både danske arbejdspladser og deres medarbejdere,” siger Katrina Feilberg, branchedirektør, Sundhed og Life Science, Dansk Erhverv.

Også Dansk Firmaidræt ser potentiale i det nye samarbejde.

”Vi er enormt glade for at kunne byde Dansk Sundhedssikring velkommen i den stærke kreds omkring Danmarks Sunde Arbejdspladser. Vi i partnerskabet arbejder for at få de arbejdspladser, som allerede er i gang med at styrke sundhed og trivslen, frem i lyset, så andre arbejdspladser kan lære af deres erfaringer. Det gør vi bl.a. gennem en landsdækkende konkurrence, inspirationsdage i hele landet og på en konference. Og at vi nu har Dansk Sundhedssikring, som har stor sundhedsfaglig ekspertise, med ombord giver os mulighed for at styrke dét arbejde,” siger Mette Mandrup, generalsekretær i Dansk Firmaidræt.

Den Nationale Sundhedsprofil 2021 af 180.000 danskere viser, at kun fire ud af ti danskere opfylder WHO’s minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet. Samtidig havde næsten to ud af ti en lav score på den mentale helbredsskala, og tre ud af ti havde en høj score på stressskalaen. Samme undersøgelse i 2017 viste, at fem ud af ti sad helt stille i mere end otte timer på en normal hverdag. 

Sundhed og trivsel er vigtige elementer for at opretholde en konkurrencedygtig og velfungerende arbejdsplads, så der er mange gode årsager til at fokusere på sundhed på arbejdsmarkedet.

Om Danmarks Sunde Arbejdspladser

Danmarks Sunde Arbejdspladser er et samarbejde mellem Dansk Firmaidræt, Dansk Erhverv og nu Dansk Sundhedssikring og støttet af Spar Nord Fonden. Vi arbejder aktivt med at styrke erfaringsudvekslingen og inspirationen på tværs af landets arbejdspladser.

Fra en årlig landsdækkende konkurrence om Initiativprisen, og et digitalt inspirationsunivers til inspirationsture i bus ud til sunde arbejdspladser, der fortæller og viser, hvordan de gør sundhed til en del af arbejdspladsen. Vi afholder også netværksdage og en konference på Børsen.

Læs mere her.