Dansk Firmaidræt har indstillet to kandidater til Kulturministerens Idrætspris 2022. Prisen gives til årets ekstraordinære indsats for at fremme dansk idræt og danske værdier.

Dansk Firmaidræt har indstillet to kandidater:

Kirstine Langagergaard 

Dansk Firmaidræt indstiller Kirstine Langagergaard til Kulturministerens Idrætspris 2022 for sit store drive og engagement i at gøre en forskel for foreningsidrætten - og særligt senioridrætten - på lokalt såvel som nationalt plan.

Kirstine Langagergaard er en dedikeret ildsjæl, som i over en menneskealder har lagt kræfter i det lokale foreningsliv i Aalborg samt nationalt for forbundet som en del af den centrale ledelse i Dansk Firmaidræt. Hun har i 27 år stået i spidsen for Aalborg SeniorSport, der startede under titlen "Ud af røret" som et treårigt forsøgsprojekt under Aalborg Firmaidræt. Forsøgsprojektet var en succes og førte med Kirstine Langagergaard som drivkraft og initiativtager til oprettelsen af Aalborg SeniorSport, som blev optaget som selvstændig forening i Dansk Firmaidræt, og her har hun har siden været sportschef og daglig leder.

Kirstine Langagergaard har ofte fungeret som sparringspartner for de øvrige lokale firmaidrætsforeninger, når det kom til især udvikling af senioridræt og idræt-om-dagen-tlbud. Her har mange andre firmaidrætsforeninger nydt gavn af hendes store erfaring og gode råd. Også ved flere konferencer både lokalt og på landsplan har hun i rollen som oplægsholder delt sin viden.


Pentia

Dansk Firmaidræt indstiller Pentia til Kulturministerens Idrætspris 2022 på baggrund af deres ekstraordinære indsats for at skabe en arbejdsplads, hvor bevægelse er en integreret del af kulturen, og hvor medarbejdernes sundhed er en del af arbejdspladsens ansvar.

Pentia er en foregangsvirksomhed, når det kommer til at tage ansvar for medarbejdernes sundhed. Udover selv at sætte handling bag ordene og skabe gode rammer om en aktiv arbejdsdag, prioriterer virksomheden også at dele sine erfaringer og påvirke andre arbejdspladser og organisationer til at sætte sundhed på dagsorden. Pentia i Odense - tidligere kendt under navnet House of Code - er en virksomhed med specialister i app- og web udvikling. Arbejdspladsen har 19 medarbejdere, og de har i otte år haft fokus på at dyrke sundheden. Det er arbejdspladsens mantra, at det skal være sjovt at gå på arbejde, og det er vigtigt for arbejdspladsens ledelse at tage ansvar for medarbejdernes sundhed og trivsel.

Hos Pentia har alle medarbejdere mulighed for to ugentlige timers betalt motion i arbejdstiden samt yderligere en time til personlig udvikling. Det er frivilligt, om man vil deltage, men ledelsen vil gerne give medarbejderne mulighed for at prioritere bevægelse i en travl hverdag, hvor det ellers kan være svært at finde tid til.

I 2020 blev arbejdspladsen (dengang House of Code) kåret som uofficiel europamester i kollegamotion, da Europa-Kommissionen afviklede #BeActive Awards 2020. Og den europæiske pris er ikke den eneste, som arbejdspladsen har hevet hjem. Året efter blev House of Code kåret som vinder af Initiativprisen 2021 i den landsdækkende konkurrence Danmarks Sunde Arbejdspladser, som hvert år afholdes af Dansk Firmaidræt, Dansk Erhverv, Falck Healthcare og Forsikring & Pension med støtte fra Spar Nord Fonden.

Vinderen af Kulturministerens Idrætspris bliver offentliggjort ved en prisuddeling under DM-ugen i Aalborg den 24. juni.