Tillykke til Orbicon i Aalborg, Arbejdernes Landsbanks filialer i Ringsted og Silkeborg, Symphogen i Ballerup samt House of Code i Odense. De fem arbejdspladser er regionale vindere i konkurrencen: Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2019. Onsdag den 29. maj afgøres det, hvem der løber med den endelige titel (plus et trofæ og et gavekort til en aktivitetsdag).

Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2019 uddeles til den danske arbejdsplads, der iværksætter det sundeste initiativ inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Og det har ikke skortet på indstillinger og stemmer de seneste måneder.

Målet for konkurrencen er helt overordnet at sætte fokus på de mange gode initiativer, der findes i hele landet, initiativer, som forhåbentlig inspirerer andre arbejdspladser. Et fokus på sundhed og trivsel er slet og ret til gavn for både medarbejdere, fællesskabet og bundlinjen.

De fem regionsvindere

Region Nordjylland: Orbicon, der holder til i Aalborg, har lanceret trivselskampagnen ’Orbit by Orbicon’ for alle medarbejdere i ind- og udland. Læs mere.

Region Midtjylland: Arbejdernes Landsbanks filial i Silkeborg styrker den sociale kapital som et led i strategien 'Værdifuld Sundhed'. Læs mere.

Region Syddanmark: House of Code i Odense har ugentligt to timers motion inkluderet i arbejdstiden. Læs mere.

Region Sjælland: Arbejdernes Landsbanks filial i Ringsted tæller skridt, er i ’træningslejr’ og efterlever på mange andre måder strategien 'Værdifuld Sundhed'. Læs mere.

Region Hovedstaden: Symphogen i Ballerup har et koncept, der ser på det hele menneske – årets 12 måneder er inddelt i fire faser med forskelligt fokus, 1. Fysisk, 2. Mental, 3. Ernæring, 4. Work-life balance. Læs mere.

Dansk Firmaidræt arbejder med at inspirere arbejdspladser til mere kollegamotion og nye måder at dyrke sammenholdet på. De fem regionsvinderes initiativer er eksemplariske på flere måder.

"Vi har at gøre med gode eksempler på værdien af kollegamotion, og hvordan man dyrker sammenholdet i arbejdstiden. Arbejdspladserne her har fokus på fællesskabet og en bredde i tilbuddene til medarbejderne. Vi ved, at tre gange så mange bruger motions- og sundhedstilbuddene, når de ligger i arbejdstiden," siger Merete Spangsberg Nielsen, direktør for kollegamotionsafdelingen i Dansk Firmaidræt.

Fakta om konkurrencen
Det er arbejdspladserne, der selv har indstillet egne initiativer inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Regionsvinderen er det initiativ, som har fået flest stemmer i forhold til antallet af medarbejdere. Alle har kunnet stemme på i alt tre forskellige initiativer.

På onsdag den 29. maj kårer Forsikring & Pension, Dansk Erhverv, Dansk Firmaidræt og Velliv Foreningen den nationale vinder af Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2019. Samme dag uddeles også en særpris til den virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for den mentale sundhed på arbejdspladsen.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent

Sidste års vinder

Tridan/Quickparts i Sønderborg, en arbejdsplads med 17 ansatte, vandt konkurrencen, Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018, med initiativet ’Lettere til mere overskud’. Fokus er på en sundere arbejdsdag, og der blev indkøbt stepbræt, sjippetov, elastikker etc. til fri afbenyttelse. Ud over den daglige aktivitet kommer sundhed på dagsordenen til møder, hvor kollegerne deler gode oplevelser og tips med hinanden. Det er blevet til synlige resultater, og de 17 medarbejdere tabte i alt 56,5 kilo fra november 2017 til april 2018.

Tag med på inspirationstur

Gennem årene har Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen indsamlet mange initiativer, og nogle af dem får du nu mulighed for at opleve. Den 27. september tager vi på inspirationstur hos en række virksomheder i Region Syddanmark, der er førende inden for arbejdet med sundhed, arbejdsmiljø og trivsel. Vil du også have indblik i, hvad ordentlig stresshåndtering, forandringsledelse og igangsættelse af aktiviteter kan gøre for en arbejdsplads, kan du tilmelde dig her.

Inspirationstur