Deltag i et overdådigt tagselvbord af bevægelsestilbud i hele uge 41

Sved på panden, smil på læben og masser af grin er på programmet, når ’Danmarks Motionsuge' ruller ind over landet i hele uge 41. Et samarbejde mellem idrættens største organisationer og DR giver hele Danmark mulighed for at bevæge sig med 2.000 gratis tilbud. Ugen slutter med et brag af et show på DR1, når det største danske sportsnavn nogensinde bliver kåret.

Nu er det snart tid til at prøve kræfter med mange af de bevægelsesformer, som foreningslivet og idrætten har at byde på, når ’Danmarks Motionsuge’ i uge 41 indtager alle hjørner af landet, og når DR på tværs af tv, radio og digitale platforme sætter fokus på bevægelse i hverdagen.

Bag ’Danmarks Motionsuge’ står DR, firmaidrætten, Dansk Skoleidræt, DIF, ISCA og DGI. Selvsamme kreds, der også driver indsatsen ’Sammen i bevægelse’, som siden årsskiftet har igangsat initiativer, der skal inspirere danskerne til at bevæge sig.

Organisationerne bag samarbejdet fortæller:

"Med Danmarks Motionsuge går idrættens største organisationer for første gang sammen med DR med det mål, at alle danskere får mulighed for at opleve både velkendte og nye former for bevægelse, og at de mærker det stærke fællesskab, som idrætten har at byde på. Danmarks Motionsuge vil byde på et overdådigt tagselvbord af aktiviteter og bevægelsestilbud. Der vil helt sikkert være noget for alle, og vi håber, det giver smag på meget mere fremover"

Mere end 2.000 aktiviteter i hele landet

‘Danmarks Motionsuge’ giver mulighed for at prøve nye og kendte måder at bevæge sig på, og de lokale idrætsforeninger og klubber rundt omkring i Danmark er klar til at introducere alle interesserede i mere end 2.000 begivenheder i alle afkroge af landet.

Man kan fx kaste sig ud i padeltennis i Hjørring, E-cykling i København, mountainbike i Maribo, skydning i Esbjerg eller floorball i Viborg.

www.danmarksmotionsuge.dk har arrangører fra hele landet oprettet bevægelsestilbud i ét samlet overblik over de mere end 2.000 aktiviteter både store og små kan komme forbi og prøve i hele uge 41. Alle er velkomne til at prøve aktiviteterne, og det eneste, det kræver er, at man går ind på hjemmesiden og finder et gratis bevægelsestilbud, der passer præcis til sin alder og geografiske placering i Danmark. Har man som forening lyst til at byde velkommen til endnu en aktivitet, kan man også tilmelde det på sitet.

Bevægelse ind i hverdagen

- På TV, radio og digitalt skruer DR helt op for programmer, hvor man kan få mere bevægelse ind i dagligdagen - i skolen, i fritiden og i hjemmet, mens klubber, foreninger, skoler og arbejdspladser på tværs af landet og ugen igennem åbner for, at danskerne kan prøve et hav af bevægelsestilbud. "Jeg ser frem til, at DR sammen med de mange dedikerede idrætsorganisationer og foreninger kan engagere store dele af befolkningen i ’Danmarks Motionsuge’, siger chef for TV og Tværgående i DR Medier, Nikolaj Vitting Hermann.