I lyset af COVID-19-situationen offentliggjorde Kulturministeriet tirsdag aften en ny hjælpepakke, der blandt andet medfører muligheder for målrettet støtte til firmaidrætsforeningerne. Formand i Dansk Firmaidræt, Peder Bisgaard, er meget glad og taknemmelig for den vigtige hjælp til landets firmaidrætsforeninger, som kulturminister Joy Mogensen og en bred vifte af Folketingets partier står bag.

Corona-pandemien sætter spor overalt i samfundet. For firmaidrættens vedkommende har konsekvensen af COVID-19 været et komplet aktivitetsstop, masseaflysninger og udskudte events, ligesom mange andre indtægtsmuligheder, landets firmaidrætsforeninger normalt formår at skabe økonomi gennem, er gået fløjten.

Der opstod af den grund stor glæde – og taknemmelighed – i firmaidrætten, da det i går stod klart, at regeringen og aftalepartierne nu yder et ekstraordinært tilskud til lokale idræts- og spejderforeninger på 50 millioner kroner. Firmaidrættens andel udgør 3,5 millioner kroner. Tidligere i COVID-19-forløbet kom idrætten med i lønkompensationsordningen, og en mulighed for at få kompensation ved større arrangementer foreligger også.

”Det ekstraordinære tilskud, den udvidede hjælp, sikrer, at alle vores foreninger kan se lidt lysere på fremtiden – også dem, der i øjeblikket er særligt hårdt ramt økonomisk. Vi er allerede i dialog med vores foreninger, så vi hurtigt i fællesskab kan skabe rammerne for, at den nye hjælpepakke effektivt kommer ud og gør gavn lokalt. Likviditeten og det frivillige fællesskab er nemlig presset mange steder. Herfra skal der lyde en stor tak til kulturministeren og alle partierne bag aftalen. Vi lægger os endnu mere i selen for at kunne skabe flere smil og sammenhold for kolleger samt motionister overalt i Danmark,” siger Peder Bisgaard, formand i Dansk Firmaidræt.