Kulturminister Mette Bock (LA) bakker op om Arbejdspladsernes Motionsdag og opfordrer alle arbejdspladser til at være aktive på dagen.

Fredag den 13. oktober er der Arbejdspladsernes Motionsdag, og der er opbakning til dagen fra politisk hold. Kulturminister Mette Bock (LA) opfordrer alle arbejdspladser til at være med.

”Arbejdspladsernes Motionsdag er et vigtigt initiativ for at gøre danskerne mere aktive i hverdagen. Netop kombinationen af fysisk aktivitet og socialt samvær på arbejdspladsen er et afgørende element. Derfor glæder det mig, at flere arbejdspladser og deres medarbejdere har valgt at støtte op om et initiativ som Arbejdspladsernes Motionsdag. Jeg vil opfordre flere virksomheder til at gøre det samme og til at prioritere motion og fysiske aktiviteter”, siger Mette Bock.

Hvorfor er Arbejdspladsernes Motionsdag en vigtig komponent i bestræbelserne på at skabe bedre strukturelle rammer for sundere/mere aktive danskere?

”Mange danskere oplever at have en travl hverdag, hvor arbejde og familieliv fylder meget. Det kan være svært at finde tid til at bevæge sig og dyrke motion. Derfor er motionsdagen en god mulighed for, at man kan røre sig mere og få gjort bevægelse og motion til en del af hverdagen på arbejdspladsen.”

I Idrættens Analyseinstituts seneste motionsundersøgelse siger 66%, at idræt på arbejdspladsen styrker relationen til kollegerne. Har du selv oplevet, at idræt og motion på arbejdspladsen kan være med til at skabe tættere bånd blandt kolleger?

”Jeg kender mange, der har deltaget i DHL-stafetten m.v. og har haft det rigtig fint med det. Jeg har ikke selv deltaget, da min motion foregår i daglige små huller, hvor der er tid.”

Hvad er for dig de vigtigste grunde til, at du opfordrer til at være aktiv og dyrke motion med kollegerne på arbejdspladsen?

”Ud over at bidrage til den enkeltes sundhed, så styrkes det sociale sammenhold på arbejdspladsen, når man får mulighed for at møde hinanden på nye måder og opleve nye sider af ens kolleger.”

 Skal du selv være aktiv på Arbejdspladsernes Motionsdag?

”Sammen med resten af Kulturministeriet har jeg afsat tid til at deltage – og det glæder jeg mig meget til. Det er andet år i træk, at ministeriet deltager i motionsdagen, og jeg er fast besluttet på at gøre det til en tradition, som jeg også er sikker på vil bidrage til at styrke det sociale samvær blandt ministeriets medarbejdere.”

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent