Tredje version af Arbejdspladsernes Motionsdag skal være en sjov og sund dag for endnu flere arbejdspladser, og hjælpen, inspirationen og netværket er på vej.

Nogen rullede skjorteærmerne op, andre skiftede til træningstøj eller tog overtøj på. Nogen skulle bruge elastikker, trapper og musik, andre hockeystave, cykler eller gode gåsko. Og så var der nogen, der brugte hele fredagen før skolernes efterårsferie på Arbejdspladsernes Motionsdag, og andre der fandt tid til 15 minutters sjov motion i løbet af dagen.

265 arbejdspladser deltog i 2016 på Arbejdspladsernes Motionsdag, og dermed tog den to-årige tradition et stort skridt fra fødeåret 2015, hvor 120 arbejdspladser bakkede op om motionsdagen.

Fredag den 13. oktober er der Arbejdspladsernes Motionsdag for tredje gang, og ambitionen er, at dagen skal give endnu flere medarbejdere en sjov at dagen skal give endnu flere medarbejdere en sjov og sund motionsdag med kollegaerne, og som noget nyt skal der skabes lokale tilbud til arbejdspladserne rundt om i hele landet.

Lokale tilbud og aktiviteter

For at det skal lykkes, lægger Dansk Firmaidrætsforbund flere ressourcer i Arbejdspladsernes Motionsdag, så dagen, der i 2015 havde 5.000 tilmeldte medarbejdere og året efter 14.100, kan fylde i hele landet. Dels skal arbejdspladserne have al den inspiration til dagen, som er nødvendig, dels skal kommuner og firmaidrættens foreninger involveres og udvikle lokale tilbud.

Arbejdspladserne Motionsdag er en oplagt mulighed for foreningerne til at vise deres eksisterende aktiviteter, men i Dansk Firmaidrætsforbund er håbet også, at dagen bliver brugt til at skabe nye aktiviteter og samarbejder – og meget gerne i tæt samspil med kommunerne.

”Vi håber, at mindst 10 foreninger fordelt over hele landet vil være med til at tage de første skridt sammen med os, så vi kan gøre dagen til en landsdækkende tradition. Vi vil meget gerne afprøve forskellige modeller, så vi kan blive klogere på, hvordan vi får flest mulige arbejdspladser med. Vi håber, at vi vil se stor variation i både aktiviteter og afvikling. Det vil være op til vores foreninger at sætte de bedste og sjoveste rammer. Måske skal arbejdspladserne mødes til motion i parken, på kommunens største arbejdsplads, i den lokale hal eller til et Åbent Hus-arrangement, hvorenkeltmandsvirksomheder og mindre arbejdspladser kan mødes til motion og en fælles oplevelse med andre lokale arbejdspladser”, siger Søren Willeberg, direktør for kommunikation og marketing i Dansk Firmaidrætsforbund.

Kommunerne skal være med

Netværk er et vigtigt element i bestræbelserne på at gøre Arbejdspladsernes Motionsdag til en landsdæk- kende succes. Dansk Firmaidrætsforbund indgår allerede i mange partner- skaber og netværk, og disse relationer skal inddrages. 60 kommuner er i øjeblikket i gang med forberedelserne til Rigtige Mænd Løbet for alle landets mænd. Og dette netværk i kommunerne skal bruges aktivt i forbindelse med Arbejdspladsernes Motionsdag.

Hjemmesiden www.amdag.dk bliver den helt store og inspirerende lege- plads for arbejdspladserne. Her vil der komme videoer med øvelser, tips til aktiviteter og andet lettilgængeligt materiale, der gør det nemt at sætte aktiviteter i gang på arbejdspladsen.

Så uanset, om Arbejdspladsernes Motionsdag fylder en hel dag eller blot et kvarter, vil der være muligheder for alle fredag den 13. oktober.

 

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent

#AMDAG2017
Fysisk aktivitet i arbejdstiden giver større arbejdsglæde, skaber kreativitet og giver flere effektive timer på arbejdspladsen. Og så er det sjovt. Det booster sammenholdet på arbejdspladsen med et anderledes afbræk på tværs af afdelinger og grupper.

Se mere på den officielle hjemmeside for Arbejdspladsernes Motionsdag