14 af de godt 80 Bike Ladies fra Firmaidræt Køge tog til Mallorca for køre i bjerge og slutte dagene af med en fadøl.

Programmet for de fire september-dage under sydlige himmelstrøg var på plads hjemmefra. Alle skulle have en god oplevelse. Uanset niveau og fysiske formåen på cyklen. Førstedagen bød på to ture på enten 40 eller 50 km. Så langt, så godt.

”Vi havde så alle defekterne på førstedagen. Vi havde flere punkteringer, og vi måtte bytte et enkelt forhjul undervejs. Vi brugte vel halvanden, to timer ekstra på defekter. Det var en hård start, men så lærte vi noget af det”, siger Susanne Jørgensen, der er initiativtager til Køge Bike Ladies, der på snart 3. sæson kører Køge og omegn tyndt på racercykel og mountainbike.

Flere skal med næste gang
Turen til Mallorca skulle først have været på programmet i den kommende sæson, men interessen var der allerede sidste år, og så var der kun ét at gøre. Slå til. Så 14 kvinder tilmeldte sig i oktober 2017. Det betød også, at mange af de kvinder, der siden er hoppet på cyklerne i Køge, ikke havde muligheden for at komme med på turen.

”Vi blev nødt til at sætte en frist allerede for et år siden. Beslutningen var spontan, og vi ville have tid til at få lavet en god tur. Vi skal nu have evalueret, sat en dato for en ny tur og uddelegeret opgaverne. For der er flere, som gerne vil med. På turen er vi kommet tættere på hinanden og har fået et større sammenhold. Det er der flere, der skal være med til”, siger Susanne Jørgensen.

Direkte fra fly til cykel
Mallorca er en populær destination for cykelmotionister. Der er både landeveje og bjerge i flere størrelser, og de lokale trafikanter er vant til at tage hensyn til de mange på to hjul.

”Der var korte ture på 20 km til dem, der ikke havde prøvet at køre i bjerge før. Vi var inddelt i to niveauer, og hver dag var der nye holdkaptajner på turene. Vi gik stort set direkte fra flyveren til cyklerne, så det var også hårdt, men det mærker man jo ikke, når man bagefter sidder med en fadøl og griner sammen”, siger Susanne Jørgensen.

Køge Bike Ladies er en flok på næsten 80 kvinder, der har cykling som fællesinteresse. Når de mødes på racercyklen tager de ud på ture, hvor de er delt op i fire hold, mens mountainbikerne er så mange, at tre hold er nødvendigt. Den yngste rytter er 23 år, mens den ældste lady biker i Køge har rundet de 72 år.

”På cyklen spiller alder ingen rolle. Vi deler en passion for cykling, og der bliver skabt venskaber – også uden for cykelklubben”, lyder det fra Susanne Jørgensen.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent

”På cyklen spiller alder ingen rolle. Vi deler en passion for cykling, og der bliver skabt venskaber – også uden for cykelklubben."