Uddannelse for ildsjæle

Mange af os sidder alt for meget ned og er alt for inaktive på en typisk arbejdsdag. Men vi vil rigtig gerne have en mere aktiv hverdag. I hvert fald hvis man skal tro den nationale sundhedsprofil.
Sundhedsambassadøruddannelserne er skruet sammen, så vi netop kan hjælpe medarbejderne med at få gang i kollegamotionen ude på arbejdspladserne.

Siden starten af 2018 er vi så heldige, at vi i samarbejde med firmaidrætsforeninger i Nyborg, Skanderborg og Ringkøbing og på arbejdspladser i hele landet afviklet seks sundhedsambassadøruddannelser, hvor vi har uddannet tæt på 150 ildsjæle, der alle brænder for at gøre en forskel for sundheden på deres arbejdsplads.
Vi mærker, at efterspørgslen efter uddannelse med fokus på sundhed og kollegamotion er stigende. Arbejdspladsen og de ildsjæle, der griber bolden higer efter en uddannelse, der klæder dem på med værktøjer og viden til at varetage konkrete sundhedsfremmende opgaver i deres dagligdag på arbejdspladsen.

Deltagerne er ikke i tvivl
Deltagerne på uddannelserne er ikke i tvivl – de får brugbar viden med hjem til kollegerne. Her en udtalelse fra en deltager i Skanderborg. ”Det er noget helt nyt på min arbejdsplads at arbejde med sundhedstiltag, så jeg havde tilmeldt mig Sundhedsambassadøruddannelsen for at blive inspireret og få gode idéer til at komme i gang, men også for at møde andre sundhedsambassadører og høre, hvordan de griber det an.
Jeg fik en dag med masser af inspiration og en god og veltilrettelagt procesdag. Jeg gik fra kurset med en gejst og gå-på-mod til at komme i gang med at arbejde med sundhedstiltag på min arbejdsplads.”

En af styrkerne ved uddannelsen er, at alle kan være med. Man skal blot have viljen i hjertet og lysten til at gøre en forskel. Derudover, så kan man tage af sted sammen med en kollega og sammen få en fælles mission, når man er tilbage i den daglige trummerum på arbejdet.

Rundt i hele landet
Hen over efteråret har vi planlagt flere uddannelser, hvor vi kommer rundt i hele landet. Vores mål er at ramme hele Danmark – og vi arbejder på at få flere datoer i kalenderen.
Der er også mulighed for at sammensætte en skræddersyet uddannelse til arbejdspladser, hvor vi skruer et forløb sammen, der passer helt specifikt til arbejdspladsen. Fx hvis der er behov for at uddanne en større flok fra forskellige afdelinger, medarbejdergrupper eller geografiske enheder.

Vi er ikke i tvivl - og det er forskerne heller ikke: Motion i relation til arbejdspladsen giver god mening. I får forbedret trivsel, øget arbejdsglæde, større holdånd, lavere sygefravær og højere produktivitet.

Så find en eller to medarbejdere og send dem vores vej.
Vi glæder os til at uddanne dem til ægte sundhedsambassadører.

Maria Arndal
Maria Arndal
Kommunikationskonsulent

Fakta om uddannelsen

  • Uddannelsen består af to moduler over to dage
  • Det er GRATIS at deltage
  • Hver arbejdsplads må tilmelde to deltagere
  • Begrænset antal pladser efter først-til-mølle-princippet

Aktive deltagere fra Nyborg