Motion i arbejdstiden
Derfor skal I dyrke kollegamotion i arbejdstiden – og sådan kommer I igang

De positive effekter ved kollegamotion er mange.

Her er 4 af dem 👇

Kollegamotion:

Nu har vi slået to streger under, at kollegamotion betaler sig (dyk mere ned i effekterne her). 

"Men hvordan kommer min arbejdsplads så i gang"?, tænker du måske.

 

Vi er glade for, at du spørger 😉
Hjælpen er nemlig lige her.

 

Vi har nemlig samlet en række værktøjer til, hvordan din arbejdsplads får sat fut under kollegamotionen. Her på siden kan du derfor dyrke:

 

 

  • Vores 4 bedste råd til, hvordan din arbejdsplads rent praktisk kommer igang

 

  • Inspirerende fortællinger - og gode råd - fra andre arbejdspladser, der allerede oplever succes med kollegamotion.

 

  • Hvordan du kan blive uddannet indenfor bevægelse og kollegamotion.

4 gode råd: Sådan kickstarter du kollegamotion på din arbejdsplads

Hent vores praktiske guide til kollegamotion i dag – og sæt i gang på din arbejdsplads allerede i morgen.

 

Den praktiske kollegamotionsguide er bygget op om 4 konkrete råd til, hvordan du får motion ind i arbejdstiden som en fast og blivende del af kulturen.

  

#1: Gør det let. Vejen til kollegamotion skal være ligetil.

 

#2: Afsæt tiden til det.

 

#3: Lav få (men skarpe) aktiviteter

 

#4: Mener I det? Og kan man se, at I mener det?

 

Hent hele vores kollegamotionsguide – og dyk ned i de 4 gode råd – her.

 

Eller se videoen herunder, og hør udviklingskonsulent, Stine Dragsbæk, sætte flere ord på de 4 gode råd.

Lær af andre arbejdspladser, der oplever succes med motion i arbejdstiden

Styrket arbejdsglæde. Øget effektivitet. Lavere sygefravær.


De positive effekter ved motion på arbejdspladsen står i kø.

 

Dét kan bl.a. arbejdspladserne Nordsjællands Hospital, Morningtrain og Skatteministeriet skrive under på. De mærker det nemlig selv på egen krop. Hver uge.

 

Vi har spurgt dem, hvordan de har fået succes med kollegamotion. Se, hvad de svarede, her 👇

 

Lån og lær endeligt af deres erfaringer. Måske kan det oversættes til at fungere på netop din arbejdsplads?

 

#1 Motion i arbejdstiden på Nordsjællands Hospital

300 kolleger dyrker motion i arbejdstiden på Nordsjællands Hospital. De er en del af et pilotprojekt, hvor 6 afdelinger er med i et 20-ugers forløb med 2 x 30 minutters motion hver uge.

Motion i arbejdstiden på et hospital med travlhed, skiftende arbejdstider og mange forskellige jobfunktioner kræver god forberedelse. Og netop et stort forarbejde peger Stig Mølsted, der er souschef og seniorforsker på Forskningsafdelingen, Nordsjællands Hospital samt projektleder på projektet, på som afgørende for pilotprojektets succes. Projektgruppen lagde inden start et stort arbejde i at være ude og tale med de enkelte afsnit for at få forberedt og inkluderet folk til at forstå projektet.  

Træningen er inspireret af Just Justesens koncept ”Intelligent træning”, hvor hver deltager får sit eget tilpassede program og hvor træningen er superviseret og afholdt af en instruktør. Deltagerne i projektet har enten kunne motionere i deres arbejdstid eller fået normtid for træningen. Træningstiderne er blevet tilrettelagt i tæt samarbejde med de afdelinger, der deltager, og med input fra alle de forskellige faggrupper i hvert afsnit.  

Deltagerne i projektet er blevet målt og har skulle svare på et spørgeskema både før og efter de 20 uger. Resultaterne viser bl.a. forbedret kondition, reduktion i muskelsmerter, og så har deltagerne oplevet en stigning i trivsel, social kapital og livskvalitet.

Håbet er, at pilotprojektet fra næste år udvides til hele hospitalet som et tilbud til de i alt ca. 3900 medarbejdere.

#2 Morningtrain dyrker en times motion i arbejdstiden – hver uge

En times betalt motion i arbejdstiden og månedlige teambuildingevents, der styrker fællesskabet på tværs af arbejdspladsen. Dét er 2 af de initiativer arbejdspladsen Morningtrain i Odense har holdt fast i i over 10 år.

Morningtrain er et digitalt bureau med 45 ansatte, og de specialiserer sig i digitalt design, webudvikling og online marketing. Vi har talt med Peter Lund Thomsen, som er adm. direktør hos Morningtrain, og han forklarer her, hvorfor de som arbejdsplads dyrker motion i arbejdstiden – og så kommer han også med et godt råd til dig, der gerne vil i gang med kollegamotion👇


”Vi har valgt at søsætte disse initiativer for at bidrage til en fysisk aktiv kultur hos vores medarbejdere, hvor fællesskabet er meget i fokus. Det fysiske samvær og fællesskab er generelt den overliggende bar for alle vores initiativer, da det er en vigtig bidrager til vores kultur i virksomheden. Dette medvirker til medarbejdere som både er i fysisk og mental trivsel.” 

”Vi har klart oplevet, at det har været en stor faktor i at skabe den stærke sociale sammenhængskræft, som Morningtrain er blevet kendt for. Det gør både, at vi har haft nemmere ved at tiltrække flere gode kolleger over årene, og at vi samtidig har oplevet at kun relativt få kolleger over årene har valgt at skifte fra os.” 

#3 Skatteministeriet styrker sammenholdet med motion

Skatteministeriet satte under corona-nedlukningen det lange ben foran – med fokus på kollegamotion. Og de holder fast i de gode vaner.

 

De har bl.a. jongleret med en række forskellige kreative indslag. Fælles online-gymnastik, Tæl Skridt og større fokus på mental og fysisk sundhed har været med til at øge medarbejdertrivslen og styrke sammenholdet på arbejdspladsen. 

 

 Læs meget mere om, hvordan Skattemisteriet dyrker kollegamotion her.

 

Claus Henrik Larsen, der er direktør i Administrations- og Servicestyrelsen i Skatteministeriet, har 3 gode råd til alle, der skal i gang med kollegamotion på arbejdspladsen. Hør dem i videoen her.

Bliv uddannet i bevægelse og kollegamotion

Nu kender du effekterne af kollegamotion.

 

Du har måske deltaget i (eller signet op til) et af vores gratis webinarer.

 

Du har fået 4 gode råd (og en hel guide til), hvordan du kickstarter kollegamotion på din arbejdsplads.

 

Og du er blevet inspireret af andre arbejdspladser, der er i fuld sving med kollegamotion.

 

Er du klar til endnu mere bevægelse på din arbejdsplads?

 

Så bliv uddannet Anfører!

Bliv uddannet anfører og lær, hvordan du sammen med din leder får kollegamotion i gang – eller inspiration til, hvordan I kommer videre, hvis I allerede er startet op. 

 

Du lærer, HVORDAN du sætter kollegamotionen i gang, HVORDAN I får skabt god holdånd og får gjort kollegamotionen til en integreret del af kulturen på arbejdspladsen.

 

Læs alt om uddannelsen her.

Credit

Dansk Firmaidræt