Et sjovere Danmark i bevægelse
Bevægelsesregnskab 2021: Flere kolleger dyrker sammenholdet

Der kom igen gang i de fysiske motionsevents, de digitale aktiviteter blomstrer og en gå-bølge rullede ind over landet – firmaidrættens bevægelsesregnskab for 2021 er gjort op og giver en bundlinje på 181.463 deltagere, hvilket er en stigning på 55 procent ift. 2020.

Trods et år, hvor corona stadig gav benspænd, viser Dansk Firmaidræts bevægelsesregnskab for 2021 en bundlinje på 181.463 deltagere. Dette er en fremgang på 55 procent ift. 2020 og hele 93 procent mere end i 2016, hvor bevægelsesregnskabet første gang blev lanceret.

Lad os dykke ned i tallene, og se nærmere på de overordnede tendenser. Du kan også se hele bevægelsesregnskabet her.

Foden på den digitale speeder – online kollegamotion hitter

Hvis 2020 var året, hvor vi for alvor satte foden på speederen til de digitale kollegamotionstilbud, så blev 2021 året, hvor vi trykkede den i bund. Webinarer, online kollegamotionskurser, digitale motionspauser samt vores aktive pause 10-i-12 live på Facebook var nogle af de digitale flagskibe, som gennem året skabte smil og kollegamotions-minutter.

Firmaidrættens aktive pause på Facebook startede som modsvar på den 1. nedlukning i marts 2020. Den 18. marts - kun 1 uge efter landet lukkede ned - var vi i luften med et motionstilbud til alle danskere: 10 minutters aktiv pause (også) fra hjemmekontorerne - sammen hver for sig. Den aktive pause fortsatte gennem 2021 og var en del af vores digitale indsats ift. at gøre det enkelt og nemt for arbejdspladserne at dyrke sammenholdet.

Under overskriften ’Motion til døren’ gav vi kolleger mulighed for at få leveret kollegamotionstilbud lige til deres dør – også digitalt. Vores instruktører besøgte arbejdspladser online, og vi har afholdt online kurser og webinarer, som klædte ildsjælene på arbejdspladserne på til selv at sætte gang i kollegamotionen. Også esports-toget buldrede derudaf og samlet set tegnede de digitale motionstilbud sig for 22 procent i det samlede bevægelsesregnskab.

 

 

Motionsevents og stævner samler igen kolleger

Efter et 2020 med aflysninger af mange events og fysiske stævner grundet corona-restríktioner, blev det igen muligt at samle kolleger til store events og stævner. Lokalt har vores firmaidrætsforeninger igen kunne slå dørene op for fysiske motionstilbud og tilbyde en bred vifte af aktiviteter for kolleger og arbejdspladser i nærområdet.

 Zoomer vi ind på tallene, er ét af dem, som træder særligt frem, de 8.000 kvinder, som i 2021 dyrkede sammenholdet i mudderet til Ladies Mud Race. Også Ladywalk med ca. 7.600 deltagere er et af de events, som volumenmæssigt er værd at fremhæve. Samlet havde vi til motionsevents og stævner i 2021 24.517 deltagere – tallet udgør 14 procent i bevægelsesregnskabet.

Gå-bølgen satte gang i Danmark

Sammen med DR, Dansk Skoleidræt, DIF, ISCA og DGI stod vi bag bevægelsesåret 2021 med en fælles ambition om at bevæge hele Danmark. Seks forskellige bevægelsesbølger skyllede ind over landet i løbet af året. Første bølge gik under overskriften ’Danmark går sammen’, og vi inviterede alle danskere til at snøre skoene og bevæge sig ud på stier og stræder for at tælle skridt. Vi dystede i regioner og mod Aftenshowets værter  om at få flest skridt på kontoen. Godt 11.300 danskere gik med – sammen hver for sig.

2021 var bevægelsens år, men måske i særlig grad gangens år, hvor gåturen blev mange danskeres aktive frirum midt i corona-boble og restriktioner. Gå-bølgen skyllede ind over landet, og vores signaturprojekt Tæl Skridt satte deltagerrekord med tæt på 85.000 par fødder – det tilsvarende tal var godt 47.000 i 2020.

Credit