Ung Cup og skoleturneringer på forsvarlig vis

Vi tager selvfølgelig alle forholdsregler for at afholde et ansvarligt stævne for landets ungdomsuddannelser. Vi har derfor tilpasset vores aktiviteter, så sammenholdet trygt og forsvarligt kan dyrkes – og vi lover, det bliver lige så fedt som altid!

Vi kridter banen op til Ung Cup 2021 – Danmarks sjoveste skoleturnering for landets ungdomsuddannelser. Vores stævne er åbent for alle unge, hvad end I er fra erhvervsskoler eller de gymnasiale uddannelser. Der vil være fede aktiviteter for alle både de tilmeldte hold, heppekor og tilskuere. Tag derfor hele skolen med og gør vores skoleturnering til en sjov og ikke mindst aktiv dag for alle!

Brian York
Brian York
Udviklingskonsulent

Hvad er Ung Cup?

Ung Cup er en skoleturnering for alle de erhvervsfaglige og gymnasiale uddannelser. Til idrætsstævnerne er fællesskab, sjov og bevægelse på programmet, mens der er rig mulighed for at vise én gang for alle, hvilken klasse, der er årets sportsmestre inden for udvalgte sportsgrene.

Vi afholder Ung Cup to gange om året. I efteråret dyster skolerne mod hinanden i fodbold og rundbold. Om vinteren er der indendørs skoleturneringer, hvor vi giver bolden op til motionsfloorball, indendørs fodbold og høvdingebold. Det er dog ikke kun æren og muligheden for at forsvare din skoles navn, der er på højkant. Vinderne fra landsstævnerne kvalificerer sig nemlig direkte til det store finalestævne, hvor I dyster mod de andre klassehold om at vinde det store finaletrofæ med hjem.

Oprindeligt startede Ung Cup med at være et stævne henvendt til erhvervsskolerne, hvor det havde titlen Erhvervsskolernes Cup eller ES Cup. I 2019 udvidede vi dog permanent deltagerskaren til at inkludere alle ungdomsuddannelser, så alle interesserede elever og lærer landet over kan deltage i sportsherlighederne. Det gjorde vi, fordi vi kæmper for at sætte Danmark i bevægelse, heriblandt ved at tilbyde sjove fællesskabsgivende idrætsstævner til unge.

  • 1.350 elever
    deltog i 2020 midt i coronarestriktioner
  • 2.700 elever
    var friske og klar til kamp i 2019

Skoleturnering i Høvdingebold & Motionsfloorball

Til foråret har jeres klassehold mulighed for at tage kampen op i høvdingebold/motionsfloorball special edition, hvor eleverne i mixede hold kæmper om at samle så mange points sammen som muligt i en række spændende corona-venlige udfordringer.

Hvis du er interesseret i at vide mere om jeres skoles tilmeldingsmuligheder og aktiviteternes omfang, kan du læse mere om Ung Cup Høvdingebold og Motionsfloorball

Skoleturnering i Fodbold og Rundbold

I efteråret kan jeres klassehold dyste mod andre ungdomsuddannelser i turneringer inden for fodbold og rundbold. Grundet restriktioner introducerede vi i 2020 Ung Cup i special edition, så I trygt kan bevæge jer og dyrke sammenholdet i forsvarlige rammer. Det inkluderede en nytænkning af fodbold i form af 'Fodboldudfordringen', hvor et hold på 7 elever dyster i fem sjove varianter af fodbold med det formål at score så mange point som muligt. Rundbold afvikledes som en almindelig skoleturnering, dog er eleverne iført handsker, mens de spiller.

Hvis du er interesseret i at vide mere om aktiviteterne og jeres skoles muligheder for deltagelse, kan du læse mere om Ung Cup Fodbold og Rundbold

Skoleturnering sprængfyldt med aktiviteter

Uanset hvilken sportsgren I vælger at dyste i, garanterer vi en sjov dag fyldt med bevægelse og andre sjove aktiviteter for alle involverede. Her vil vi blandt andet hejse flaget for vores Challenge Zone, hvor der vil være fede konkurrencer og udfordringer, som selvfølgelig matcher de sportsgrene, jeres skole dyster i. Det kan for eksempel være foddart, måling af skudhastighed, præcisionsskydning, driblefærdigheder og meget mere. Kort sagt, det bliver et stævne med fed stemning, musik og sjove udfordringer.

OBS: Challenge Zone er ikke en del af Høvdingebold og Motionsfloorball Special Edition i foråret 2021, da vi kommer ud til skolerne og sørger for masser af aktivitet. 

Derfor skal jeres skole deltage i Ung Cup

Ung Cup er en oplagt måde at aktivere eleverne på. Fordelen ved Ung Cup er nemlig, at alle kan være med til stævnet både de motionsvante elever og dem, der ikke plejer at være på hjemmebanen i idrætshallen. Vi har sørget for, at der sportsgrene og aktiviteter for alle.

Mangler I derfor en sjov måde at få bevægelse, smil og fællesskab ind på jeres skole, hvorfor så ikke tilmelde jer vores Ung Cup! I er også altid velkomne til at kontakte vores dygtige udviklingskonsulent og høre mere om, hvordan Ung Cup kan være jeres næste aktivitetsdag

Gå ikke glip af nyheder om Ung Cup og fede aktiviteter til din skole