Vi kridter banen op til Ung Cup 2021 – Danmarks sjoveste skoleturnering for landets ungdomsuddannelser. Vores stævne er åbent for alle unge, hvad end I er fra erhvervsskoler eller de gymnasiale uddannelser. Der vil være fede aktiviteter for alle både de tilmeldte hold, heppekor og tilskuere. Tag derfor hele skolen med og gør vores skoleturnering til en sjov og ikke mindst aktiv dag for alle!

Carsten Hansen
Carsten Hansen
udviklingskonsulent

Hvad er Ung Cup?

Ung Cup er en skoleturnering for alle de erhvervsfaglige og gymnasiale uddannelser. Til idrætsstævnerne er fællesskab, sjov og bevægelse på programmet, mens der er rig mulighed for at vise én gang for alle, hvilken klasse, der er årets sportsmestre inden for udvalgte sportsgrene.

Vi afholder Ung Cup to gange om året. I efteråret dyster skolerne mod hinanden i fodbold og rundbold. Om vinteren er der indendørs skoleturneringer, hvor vi giver bolden op til motionsfloorball, indendørs fodbold og høvdingebold. Det er dog ikke kun æren og muligheden for at forsvare din skoles navn, der er på højkant. Vinderne fra landsstævnerne kvalificerer sig nemlig direkte til det store finalestævne, hvor I dyster mod de andre klassehold om at vinde det store finaletrofæ med hjem.

Oprindeligt startede Ung Cup med at være et stævne henvendt til erhvervsskolerne, hvor det havde titlen Erhvervsskolernes Cup eller ES Cup. I 2019 udvidede vi dog permanent deltagerskaren til at inkludere alle ungdomsuddannelser, så alle interesserede elever og lærer landet over kan deltage i sportsherlighederne. Det gjorde vi, fordi vi kæmper for at sætte Danmark i bevægelse, heriblandt ved at tilbyde sjove fællesskabsgivende idrætsstævner til unge.

Ung Cup og skoleturneringer på forsvarlig vis

Vi tager selvfølgelig alle forholdsregler for at afholde et ansvarligt stævne for landets ungdomsuddannelser. Vi har derfor tilpasset vores aktiviteter, så sammenholdet trygt og forsvarligt kan dyrkes – og vi lover, det bliver lige så fedt som altid!

  • 1.350 elever
    deltog i 2020 midt i coronarestriktioner
  • 2.700 elever
    var friske og klar til kamp i 2019

Skoleturnering i Fodbold og Rundbold

Vi er klar med et dugfrisk Ung Cup-stævne efter sommerferien, hvor jeres klassehold skal dyste mod andre ungdomsuddannelser i turneringer inden for fodbold og rundbold. Vær også med i fodbold- og rundboldudfordringen, hvor eleverne vil blive udfordret på præcision, teknik og styrke. 

Hvis du er interesseret i at vide mere om aktiviteterne og jeres skoles muligheder for deltagelse, kan du læse mere om Ung Cup Fodbold og Rundbold

Skoleturnering i Høvdingebold & Motionsfloorball

Til foråret 2022 har jeres klassehold mulighed for at tage kampen op i høvdingebold/motionsfloorball.

Hvis du er interesseret i at vide mere om jeres skoles tilmeldingsmuligheder og aktiviteternes omfang, kan du læse mere om Ung Cup Høvdingebold og Motionsfloorball

Derfor skal jeres skole deltage i Ung Cup

Ung Cup er en oplagt måde at aktivere eleverne på. Fordelen ved Ung Cup er nemlig, at alle kan være med til stævnet både de motionsvante elever og dem, der ikke plejer at være på hjemmebanen i idrætshallen. Vi har sørget for, at der sportsgrene og aktiviteter for alle.

Mangler I derfor en sjov måde at få bevægelse, smil og fællesskab ind på jeres skole, hvorfor så ikke tilmelde jer vores Ung Cup! I er også altid velkomne til at kontakte vores dygtige udviklingskonsulent og høre mere om, hvordan Ung Cup kan være jeres næste aktivitetsdag

Gå ikke glip af nyheder om Ung Cup og fede aktiviteter til din skole