Aktive fællesskaber gennem motion og bevægelse

Vi ønsker at hjælpe de unge med at finde sammenhold gennem motion og bevægelse, og aktiviteter som temadage, forløb, aktivitetsdage og Ung Cup er nogle af de aktive værktøjer, vi bruger til at ryste de unge sammen og give dem en sjov fællesskabsgivende oplevelse gennem motion og bevægelse.

Alt for mange unge har udfordringer med mistrivsel. Motion og bevægelse er en del af løsningen, og vi kæmper derfor for strukturelle ændringer, så motion og bevægelse bliver en del af uddannelsesmiljøet for alle unge, hvor især de erhvervsfaglige uddannelser halter langt bagefter de gymnasiale uddannelser.

Vi kæmper i høj grad for at gøre bevægelsen blivende på skolerne – og meget gerne i projekter og samarbejder med den lokale firmaidrætsforening.

Bliv medlem, og få alle medlemsfordelene

Sammen med firmaidrætten kan din skole være aktiv året rundt. Hver måned har vi forskellige events, skoleaktiviteter, kurser eller temadage, hvor bevægelse, fællesskab og sundhed er i fokus. Du får:

  • Inspiration til aktiviteter, der styrker sammenholdet på din skole.
  • Årlige bevægelseskampagner og materialer til at understøtte motion og bevægelse på din skole.
Læs mere
  • Stærkt netværk med øvrige lærere fra andre ungdomsuddannelser.
  • Mulighed for at få fede aktiviteter for din skole gennem vores "Ungepulje" i samarbejde med jeres lokale forening.
    Læs mere om puljen, forudsætninger, ansøgningsmuligheder og formalia lige her.

I skrivende stund har over 95 skoler meldt sig ind i en lokal firmaidrætsforening, hvor 88.765 elever er medlemmer i 42 lokale firmaidrætsforeninger.

Hvad vil vi?

  • Vi vil være med til at skabe aktiviteter på ungdomsuddannelserne med særligt fokus på erhvervsfaglige ungdomsuddannelser.

  • Vi vil styrke de skoler, hvor ambitionerne er gensidige – og med et stærkt fokus vil vi forankre eksisterende aktiviteter og udvikle nye.

  • Vi vil inspirere til hverdagsaktiviteter, aktivitetsforløb og events.
"Vi kan se, at eleverne er helt anderledes, når de går fra foreningen. De har et helt andet humør og kropsholdning. De smiler, og de griner, og de har måske talt med nogle andre, end de ville i skolen. Det er ikke noget, de måske selv er bevidste om, men vi kan i hvert fald se, at det har en stor betydning."
Stine Sandø
Underviser hos SOSU H
"De unge har aldrig haft så mange muligheder som i dag, men samtidig er presset på deres skuldre også det tilsvarene større. Derfor er det vigtigt med aktiviteter, fællesskaber og frirum, hvor de unge kan udvikle sig med og sammen med andre og finde deres vej i livet."
Noemi Katznelson
Centerleder ved CeFU

Få nyheder og tilbud om aktiviteter til din skole

Christina Hartlev
Christina Hartlev
Udviklingskonsulent