Jonny Arnold, som er formand i Sønderborg Familie og Firma Sport, er netop blevet hyldet og kåret som "Årets Leder" på Dansk Firmaidræts visionsmøde lørdag d. 13. april. 

Jonnys tid med firmaidrætten går helt tilbage til 1976, hvor han var en del af Idrætsforeningen Posten, som var én af Sønderborg Firmasports største klubber. Siden da er det gået stærkt med poster både som bestyrelsesmedlem i SFS-Hallen, formandskab for foreningen og med flere hædringer undervejs, blandt andet firmaidrættens hæderstegn i 2002. 

"Hædringen som Årets Leder 2024 kommer som en stor overraskelse for mig. Det er jo ikke noget, man forventer. Det betyder en stor ting, og jeg er meget glad for, at nogen synes, jeg er værdig til prisen. Og jeg kan da kun opfordre andre ude i foreningerne til at blive ved, blive ved og blive ved", siger Jonny om kåringen. 


En vellidt idræts- og forretningsmand
Jonny knokler stadig på i og for foreningen i dag. Han har skabt en stærk tradition for Bike & Run i Sønderborg, og han har igangsat både Lady Walk, krolf, pickleball, indendørs fodbold og senest padel, hvor han utrætteligt har skabt omtale for banerne, skaffet sponsorer og søgt midler til projektet. Som den alsidige og flittige formand, han er, så sørger han selvfølgelig også for, at det grønne omkringliggende areal er klippet og pænt. 

"Med en stor indsats kommer man langt. Det belønner sig altid. Så det er bare om at klø på. Og så er det ingen hemmelighed, at jeg altid har ment, at idrætten er fundamentet. Ikke andet", afslutter Jonny. 

Udover stor ihærdighed og arbejdsomhed er Jonny også en fantastisk foreningsmand og leder, der med hans imødekommenhed og venlige tilgang er vellidt hos mange. Han har derfor en stor aktie i, at dagligdagen i foreningen for de øvrige frivillige altid er en god oplevelse. 

 

 

 

 

FAKTA: Om prisen "Årets Leder"

Årets Leder hyldes hvert år af Dansk Firmaidræt.

Årets Leder i Dansk Firmaidræt modtager Agerbæks Æresskulptur ’Lederen’, der er skabt af kunstneren Søren West, og den er evigt vandrende. Hæderen tildeles firmaidrætsledere, som har udført et dygtigt og initiativrigt arbejde for firmaidrætten i Danmark. 

Se, hvem der tidligere år har vundet hæderen "Årets Leder"