På en aktivitetsdag styrkes det sociale bånd, mens samarbejdet er i højsædet. Inspirer jeres elever til motion med en aktivitetsdag på jeres ungdomsuddannelse, og giv alle involverede en god oplevelse fyldt med fysiske aktiviteter, venlig konkurrence og ikke mindst sammenhold på tværs af elevgrupperne.

En aktivitetsdag fra Dansk Firmaidræt er især oplagt i forbindelse med introforløb, motionsdage eller temadage, hvor den kan tilpasses til at foregå både udendørs eller indendørs.

Eksempel på program for en aktivitetsdag

I fællesskab hjælper vi jer med at sammensætte et program, der passer til jeres behov og antallet af elever. Vi har erfaring med at skræddersy programmer til både små og store elevgrupper. Herunder finder du et forslag til, hvordan et potentielt program kan se ud, samt hvordan dagen kan forløbe:

 • Fælles opstart: ”Kom godt i gang”-aktiviteterne, hvor alle kan være med og får et smil på læben fra start af.

 • Holdkonkurrencer: Eksempelvis ”Bazookaskydning”, ”Rørsamleren”, ”Ballbouncer og Sumo” eller stafetter, som udfordrer mobilitet, balance og samarbejde.

 • Kåring af vinderholdet: Fælles afslutning på dagen.
"Det var nogle virkelig fede aktiviteter, der blev lavet. Og særligt, at vi også konkurrerede med og mod hinanden. Det gjorde, jeg lige gav den lidt ekstra"
Noa
Studerende på FGU Fyn
Mette Madsen
Mette Madsen
Udviklingskonsulent

Prisinformation

Prisen afhænger af deltagerantallet og varigheden.

Priseksempel: 3 timer med 2 instruktører – skolen stiller hjælpere på dagen koster 10.125 kr. eks. moms og kørselsudgifter.

Kontakt os endelig for at høre nærmere.

Få her en smagsprøve på nogle af de aktiviteter, vi tilbyder👇🏼

 • Bazookaskydning
  Bazookaskydning
  Eleverne skal affyre en minikanon med bordtennisbolde på bedste bazooka manér. Målet er at skyde til måls på en kæmpe målskive, eller bullseye klæde, mens der gives point efter hvor bolden lander. Øvelsen udføres som trio med to elever, der bemander bazookaen og sigter samt affyrer, mens den tredje person er boldhenter. Hver trio har 10 skud i alt, og det gælder om at opnå så mange point som muligt inden for tidsrammen.
 • Hundeproppen
  Hundeproppen
  Elevgruppen skal transportere vand fra balje til rør i en kop placeret på toppen af en pæl. Pælen løftes og balanceres via snore i pælen. Der skal holdes i enden af snorene under transport. Hvis koppen tabes undervejs, startes der forfra ved baljen med vand. Vandet hældes i røret, når pælen er helt fremme ved røret. Der må løbes tilbage til baljen med pælen under armen. Der igangsættes en ny tur med vand på toppen, indtil røret er fyldt, og elevgruppen kan tage hundeproppen. Hundeproppen knaldes ved startstedet med en træklods. Ved øvelsen gælder det om at sprænge så mange hundepropper som muligt inden for tidsrammen.
 • Rørsamleren
  Rørsamleren
  Rørsamleren er en gruble-aktivitet, hvor en rørmodel skal samles inde i en kasse ved, at eleverne føler sig frem. Elevgruppen skal internt fordele sig ud i de roller, de tænker, de hver især bedst bemander. Her gives der point ud fra den tid, rørsamleren bliver samlet i.
 • Ballbouncer og Sumo
  Ballbouncer og Sumo
  Ballbouncer er et meget alternativt hockey-lignende spil, hvor eleverne spiller med store vatpinde, mens hvert hold har deres mål at forsvare. Der spilles 5 mod 5 ud fra hockeyregler. En spiller fra hvert hold skal have en sumodragt på, og vedkommende må ikke stå på mål. Hvis personen i sumodragten scorer, tæller målet som en dobbeltscoring. Der foregår løbende udskiftninger af sumodragt og spillere undervejs i kampen, så alle får spilletid. I alt spilles 3 halvlege.
 • Rullemarie
  Rullemarie
  Rullemarie er en samarbejdsøvelse, hvor eleverne sidder på en træplade med store paprør under, mens deltagerne skal skabe fremdrift via træpinde og passere en bane hurtigst muligt. Rullemarie bemandes af 4 personer ad gangen med udskiftning efter hver endt tur, så alle får prøvet aktiviteten. Efter endt tur, må elevgruppen trække et bogstav fra en pose, hvor holdet skal forsøget at indhente så mange bogstaver som muligt. Der gives point for det længste sammenhængende ord, som elevgruppen kan skabe ud fra deres indsamlede bogstaver.
 • Farvefræs
  Farvefræs
  Elevgruppen skal hurtigst muligt flytte en startstak bestående af træklodser til slutstakken efter regler beskrevet i en uddelt model. Der må aldrig flyttes mere end én træklods ad gangen, og det er kun den øverste klods, der må tages, og denne må kun lægges i toppen! Når holdet har flyttet træklodserne til slutstakken, og klodserne ligger som vist på modellen, er opgaven løst.

Arrangér jeres næste aktivitetsdag med Dansk Firmaidræt

Har I lyst til at give jeres elever en sjov, anderledes og skræddersyet motionsdag til jeres ungdomsuddannelse? Så er en aktivitetsdag arrangeret af Dansk Firmaidræt et godt sted at starte. Vi sørger for at finde aktiviteter, der passer til elevantal og jeres ønsker.

I er altid velkomne til at kontakte Merete Spangsberg Nielsen for at høre nærmere om jeres muligheder, samt,hvordan I kan få den perfekte motionsdag. Se kontaktoplysninger øverst her på siden.

Gå ikke glip af nyheder om Ung Cup og fede aktiviteter til din skole

Dyk ned i de gode cases og få inspiration til jeres kommende aktivitetsdag