Dagens øvelse

Mavemotion

Dagens opskrift

Aspargessuppe med groft brød

Ingredienser

4 pers.

Aspargessuppe
750 g asparges – grønne og hvide
7½ dl grønsagsbouillon
2 dl madlavningsfløde
Salt og peber

Groft brød
4 stk.
25 g fyldende margarine
¼ liter vand
¼ liter ymer eller ylette
25 g gær
1 tsk. groft salt
200 g sigtemel (ca. 4 dl.)
250 g hvedemel
200 g grahamsmel


Fremgangsmåde

Aspargessuppe
Skræl aspargesene (eller brug asparges fra dåse) og kog dem i bouillonen til de er møre ca. 10 min.
Blend suppen fint og smag til med salt og peber.
Varm suppen igennem.
Inden servering tilsættes madlavningsfløde og grønne asparges i mindre stykker.

Groft brød
Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer. Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemelet tilbage).
Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Form dejen til 4 flutes (ca. 35 cm lange). Læg dem på plader med bagepapir.
Lad de 4 flutes efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Pensl med vand og rids dem på langs. Bag de 4 flutes midt i ovnen i 12 min. Ved 250 grader.