Den 5.-6. maj er det tid til at finde de hold kolleger, der er bedst til Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends, når ligafinalerne i youSee eSportligaen spilles i Nyborg. Vinderne fra ligafinalerne går videre til det officielle Danmarksmesterskab i eSport 2018, der afvikles den 26. maj på Odense Rådhus.

Siden november har kolleger fra arbejdspladser over hele landet dystet mod hinanden i Kollega-ligaen – en underliga i YouSee eSportligaen. Dansk Firmaidræt står bag Kollega-ligaen og er også vært, når de bedste kollegahold mødes den 5.-6. maj til stort anlagte ligafinaler i Nyborg Idræts- & Fritidscenter.

”Der har været mange gode og tætte kampe i det indledende gruppespil, så der er lagt op til nogle spændende dage i Nyborg, hvor vi glæder os til at afvikle ligafinalerne og kåre de bedste arbejdspladser i CS:GO og League og Legends,” siger Søren Erik Nielsen, idrætskonsulent hos Dansk Firmaidræt.

Esporten har styrket sammenholdet

Et af de hold, som spiller med i Kollega-ligaens CS:GO division, er Codan esport. I seneste nummer af magasinet Firmaidræt, fortæller de, hvordan eSporten har været med til at styrke sammenholdet på arbejdspladsen, og at de drømmer om at gå hele vejen til finalerne.

”Vi er en broget skare på Counter-Strike-­holdet. Mig fra IT, et par assurandører, én fra økonomi og en fra Robotics-­afdelingen. Flere af os snakkede ikke sammen, før vi fik vores esport-­forening. Vi sidder til dagligt i København og Aarhus – nu har vi pludselig kontakt og mødes socialt”, siger Jean Schmücker, en af holdets deltagere.

”Strukturen i ligaen er, at man spiller mod andre firmahold på nogenlunde samme niveau – det er godt tænkt. Vi vil da gerne kvalificere os til Kollega Mesterskabet og DM-­stævnet, det bliver bare svært. Også selvom vi senest vandt 2­-1 mod Siemens Gamesa. Vi blev kørt bagud på den første bane, de havde valgt. Heldigvis skiftede momentum. Pludselig kunne man mærke, at deres humør forsvandt. Det var fedt.”

Siden interviewet er det lykkedes Codan esport at kvalificere sig til Kollega Mesterskabet. Her vil de igen stå overfor Siemens Gemesa, der også melder klar til ligafinalerne.

Danmarksmestrene findes i Odense den 26. maj

Hvem, der bliver landsvinder og officiel Danmarksmester, afgøres på Odense Rådhus den 26. maj, hvor de bedste hold fra bl.a. arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner og foreninger mødes. Der er åbent for offentligheden og gratis adgang fra kl. 10.00. Alle kampe kan følges på storskærm, ligesom der vil være mulighed for at tale med spillerne undervejs.

Sigrid Ellegaard Foged
Sigrid Ellegaard Foged
Kommunikationskonsulent

Om ligafinalerne

Der er gratis adgang for publikum, som udover at følge og heppe på finalisterne kan spille konsol og slippe deres indre Formel 1-kører løs med simulator-racing. Dørene i Nyborg Idrætscenter er åbent lørdag fra kl. 09.00 til 23.00 og igen søndag fra kl. 09.00 til 19.00.

Om YouSee eSportligaen

Bag YouSee eSportligaen står Dansk Firmaidræt, eSport Danmark, DGI og Ungdomsringen med YouSee som partner. Dansk Firmaidræt er ansvarlig for Studie-ligaen og Kollega-ligaen og bl.a. med til at kåre Kollega Mesteren i Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends blandt de kvalificerede kollegahold.