Unge skal motiveres til bevægelse, motion og uddannelse. SchoolsOnTheRun er et helt særligt motionsevent, der engagerer de unge i motion og uddannelse - også langt ud over den ene dag, hvor eventen foregår.

I 2015 kommer SchoolsOnTheRun til fire byer - Holbæk, Randers, København og Næstved. Her samarbejder uddannelsesinstitutionerne, kommunerne, foreningerne, Dansk Firmaidrætsforbund og folkene bag SchoolsOnTheRun om at skabe både en platform, der viser, hvor "fedt" det kan være at dyrke motion, og som samtidig sætter fokus på de unges uddannelsesvalg.

"Det vigtigste på selve dagen er, at de unge får en god dag sammen. Men for os og vores medarrangører handler det naturligvis om at inspirere de unge til at træffe gode valg for sig selv med motion og uddannelse," siger stævnechef Brian York fra SchoolsOnTheRun.

Tiden tæller ikke
12.850 unge er meldt til på landsplan. Til eventen skal de enten løbe 3, 6 eller 9 km som et TimeRun med professionel tidtagning eller som et FunRun, hvor tiden ikke tæller. Som noget helt nyt har de også mulighed for at deltage i forskellige idrætsaktiviteter såsom amerikansk fodbold, kampsport og gymnastik og møde deres måske kommende uddannelsessted. Samtidig er der DJ på hele dagen og koncert til afslutningen.

I Randers og Næstved er det afprøvet før.
"Motion og bevægelse er grundstenen for vores børn og unges sundhed, trivsel og indlæring. Derfor har vi i Randers Kommune taget denne event til os. Det er fantastisk at se, hvordan det gennem sådan en event kan lade sig gøre at motivere unge til at motionere. I Randers sætter vi motion og bevægelse højt på skolernes og uddannelsesinstitutionernes dagsorden og ser derfor frem til en gentagelse af SchoolsOnTheRun," udtaler skolechef Torben Bugge i Randers Kommune.

"Jeg synes, det er sjovt og meget anderledes fra de idrætsdage, vi tidligere havde her på skolen. Det her er jo lidt større - ja eller meget større faktisk. Jeg tror også, det kan gøre man får øjnene op for, hvilke sportsgrene man kan gå til i foreningerne," siger Alberte Wiegand Andersen, som går på 3. årgang på international marketinglinjen på Tradium i Randers og løb tre kilometer sidste år til SchoolsOnTheRun.

Godt tænkt
I Holbæk og København er der i år premiere på SchoolsOnTheRun. Det første event er onsdag den 16. september 2015 i Holbæk, og her er borgmester Søren Kjærsgaard glad for, at skolerne og uddannelsesinstitutionerne i Holbæk Kommune prioriterer både bevægelse og brobygning.

"Jeg er rigtig glad for, at 22 lokale foreninger og så mange andre lokale kræfter arbejder for, at vores unge mennesker kan mødes på kryds og tværs og have det sjovt med motion som fælles omdrejningspunkt. Idéen om at koble bevægelse, fritidsaktiviteter og indsigt i faglige muligheder er godt tænkt, og jeg håber, at det vil give de unge endnu et pejlemærke i retning af deres næste uddannelse."

SchoolsOnTheRun har eksisteret siden 2012, men er taget til i styrke og omfang. Der er flere deltagere, stande og aktiviteter år for år. Sidste år deltog 4700 unge på landsplan i to byer - København og Randers. Arrangørerne forventer, at SchoolsOnTheRun vil blive afholdt i flere byer næste år.

Peter Risbro Brix
Peter Risbro Brix
Kommunikationskonsulent

SchoolsOnTheRun

SchoolsOnTheRun afholdes i 2015 i fire byer landet over:

Holbæk den 16. september 2015
Randers den 25. september 2015
København den 30. september 2015
Næstved den 9. oktober 2015
Alle dage i tidsrummet 8.00-14.00.

Bag SchoolsOnTheRun står virksomheden af samme navn, som er Registreret Socialøkonomisk Virksomhed (RSV) og arrangerer de fire events landet rundt i samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund og alle lokale partnere.

Læs mere på www.sotr.dk