Blandt de deltagere, der er med i alle årets fire Tæl skridt-kampagner, trækkes der lod om en loyalitetspræmie – en aktivitetsdag til en værdi af 50.000 DKK. I år blev det Jonna Rasmussen og dermed hendes hold Team Gengangerne, der løb med præmien. De syv kolleger arbejder sammen i sekretariatet i Børn & Unge i Svendborg Kommune.

Tæl skridt-loyalitetspræmien er en nyhed i 2017, og i år er altså første gang, at den er blevet uddelt. Ligesom de kontante præmier i Tæl skridt uddeles den efter lodtrækning. Der trækkes lod blandt de skridttællere, der har deltaget i alle årets fire kampagner – i år var det tal ca. 6000.

Større bevidsthed om at få bevæget sig

Vinderholdet var glade over at have vundet. For dem har Tæl skridt-kampagnerne været med til at give en større bevidsthed om at få bevæget sig nok:

”Jeg synes, det er godt, at Tæl skridt nu er fire gange om året. Så er der flere gange mange kan få en ’reminder’ om at få bevæget sig nok”, siger holdkaptajn Ann-Dorthe Thomsen.

Ligesom sine kolleger har hun som kontoransat meget stillesiddende arbejde, og Tæl skridt er en nem og overskuelig måde at få husket at tænke bevægelse ind i løbet af dagen. Og så det en god samtalestarter.

”Tæl skridt giver en ny snak, og der bliver mere sjov. I løbet af arbejdsdagen taler vi om den interne konkurrence og joker med hinanden”, siger Bjørn Ballisager – en af ’Gengangerne’.

Har været med i Tæl skridt de sidste 10 år

Team Gengangerne lever i den grad op til sit navn, for holdet har været med i alle Tæl skridt-kampagner de sidste ti år. Konstellationen har skiftet fra gang til gang – enkelte har været med alle gange, mens nye er kommet til, og andre er faldet fra.

Denne gang har deres chef også været med på holdet, og det giver noget ekstra, mener de andre holdkammerater:

”Det er fedt, at der er ledelsesmæssige opbakning, og så er det også med til at gøre at man får snakket med sin chef på en anden måde”, siger en af ’Gengangerne’.

Nu skal vi finde ud af, hvad præmien skal bruges til

Loyalitetspræmien er en Aktivitetsdag til en værdi af 50.000 DKK, der afvikles af Dansk Firmaidrætsforbund, og som ’Gengangerne’ har mulighed for at skræddersy.

”Vi er glade og lidt stolte over at vinde. Der er rigtig mange muligheder for, hvordan dagen kan sættes sammen, kan vi se i deres katalog. Vi skal også finde ud af, hvem der skal deltage. Om det er kolleger, familie, venner eller andre afdelinger i kommunen”, siger Ann-Dorthe Thomsen.