Dynaudio får det ypperste kvalitetsstempel inden for Dansk Firmaidrætsforbund og bliver sundhedscertificeret. Processen omkring sundhedscertificeringen har allerede skabt ændringer på højtalervirksomheden i Skanderborg, som blandt andet dropper rygestopkurser i 2014.


Dynaudio i Skanderborg gør meget for sunde medarbejdere. Det modtager virksomheden nu et bevis på fra Dansk Firmaidrætsforbund.

 

- Dynaudio har, som mange andre virksomheder, en udfordring i at deres medarbejdere er meget forskellige – her er både produktion og administrativt arbejde. En udfordring, som virksomheden har klaret ved at målrette tiltag til specifikke medarbejdergrupper, udtaler sundhedskonsulent Stine Dragsbæk, Dansk Firmaidrætsforbund.

 

Får flere med

Én af grundtankerne bag sundhedscertificeringen er, at processen skal give systematik og struktur i forhold til virksomhedens arbejde med sundhed og trivsel.

 

- Vi havde også flere sundhedstilbud tidligere, men vores oplevelse var, at udvalgene af tilbuddene blev lidt tilfældigt og at de ikke ramte så bredt, som vi kunne ønske. Nu rammer vi flere med vores aktiviteter og sikrer med et årshjul, at aktiviteterne er spredt ud over hele året, fortæller HR Manager Maja Bangsgaard, Dynaudio Group.

 

Virksomheden har blandt andet droppet at tilbyde rygestopkurser i 2014, da de i forbindelse med sundhedscertificeringen fandt ud af, at det ikke var et tilbud, som de tilbageværende rygere ønskede.

 

Glad for æggekage

Selvom det er vigtigt for Dynaudio at give alle medarbejderne sunde tiltag, er det helt op til den enkelte medarbejder at beslutte, hvor meget og om vedkommende overhovedet ønsker at deltage.

 

- Hvis jeg er glad for min æggekage med bacon, så skal jeg ikke påtvinges æggekagen med tun – men måske jeg får lyst til lige også at prøve æggekagen tun, hvis den står på buffeten. Og hvem ved, måske den smager mig. Ting tager tid, og de fleste af os elsker det vi kender – så vi skal give plads til, at man kan vælge selv, at forandringer sker med små skridt og tager tid, forklarer HR-chefen.

 

Som et led i sundhedscertificeringen har Dynaudio indført niveau-opdelte løbe-/gåhold, stressforedrag og alternative sociale arrangementer, hvor medarbejderne blandet andet laver sund konfekt.

 

Fakta om Dynaudio:

Dynaudio eksporterer højtalere til 80 lande rundt om i verden og har høstet priser for produkterne. Dynaudio har i dag cirka 350 ansatte.

Udvikling og produktion foregår i Skanderborg, hvor Dynaudio – i samarbejde med VW – også udvikler lydsystemer. Dynaudio har sin egen kabinetfabrik i Vejle, hvor kabinetterne bliver produceret af erfarne snedkere. Dynaudio er en af verdens største producenter af High-end højtalere.