Fra 0 til 100, eller skindød til kernesund. Det er skalaen, som instruktørerne under Dansk Firmaidrætsforbund giver dig en score på hvis du får et Sundhedstjek med Sund score.

Sundhed kan være en svær størrelse, at blive klog på. Der er mange forhold der spiller ind og hvordan hænger blodtryk, kost, lungekapacitet og motion f.eks. sammen? I firmaidrættens Sundhedstjek med Sundscore kommer man hele vejen rundt, og får et samlet overblik over kroppens tilstand.

Sundhedskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund Trine Kyed fortæller.

” Den sunde score består af 14 parametre. Det er 10 fysiologiske målinger og så spørges der indtil fire livsstilsområder, kost, søvn, alkohol og rygningen. Det giver samlet set et tal mellem 0 og 100, som kan sige noget om, hvor sund er jeg lige nu. Det giver et godt billede af hvor man gør det godt, og hvor man måske har mulighed for at justere på nogle parametre og gøre noget godt for sin sundhed,” forklarer Trine Kyed, der er ansvarlig for Sundhedstjek med Sundscore.

IT-supporter Kristian Leth fra IT virksomheden Outforce i Fredericia, var den 12. november inde til sit andet Sundhedstjek med Sund score. Han kunne efter en god time i selskab med instruktør Mads Gravholt, se tilbage på en markant fremgang det seneste år.

”Der var klare forbedringer fra min sidste Sundscore for ca. 1.5 år siden, så det var positivt og dejligt. Jeg synes, det er rigtig positivt at få testet sin sundhed på den måde, og få en konkret score man kan forholde sig til.  

I min første test fik jeg at vide, at der var nogle sociale vaner med rygning og alkohol, som jeg fordel kunne rette lidt til. Konsulenten rådede mig også til at skrue op for motionsmængden, og i forhold til dagens resultat, havde jeg fulgt det meste af det godt til dørs. Min score var steget betragteligt, og det var også det jeg håbede på,” forklarer Kristian Leth, der med sit stillesiddende arbejde har hilst muligheden for et serviceeftersyn velkommen.

”At man kan få lov til det i sin arbejdstid, det synes jeg er fantastisk. Jeg havde også gerne brugt min fritid på det, men jeg tror det er vigtigt at få et fokus på de her ting, når så mange har stillesiddende arbejde.

Det har været en god måde at skabe fokus og motivation for at forbedre en række dårlige vaner. For mig har det virkelig båret frugt, at have været med i forløbet, ” slutter Kristian Leth.

Sundhedstjek med Sundscore kan bookes gennem Dansk Firmaidrætsforbund via hjemmesiden www.firmaidraet.dk /sundhedstjek eller telefon 63 31 65 91