Den 14. september bliver Ringsted omdannet til én stor spilleplade, når 1600 skoleelever deltager i 'Den Levende By' – et by-event der samler byens virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner. Eleverne skal på jagt efter points ved poster i hele Ringsted, og samles til sidst til en spændende finaledyst ved Lystanlægget.

Den 14. september danner Ringsted ramme om et stort oplevelsesspil for 1600 skoleelever, som bevæger sig rundt i byen, mens de løser forskellige opgaver, der både udfordrer krop, hjerne og ikke mindst samarbejdsevner. Opgaverne foregår som udgangspunkt hos byens virksomheder, foreninger, kultur- og uddannelsesinstitutioner, som får mulighed for at vise byens unge en fremtid i deres fælles by.

På jagt i Ringsted efter digitale og levende poster

Med en app på smartphonen går den vilde jagt rundt i Ringsted by efter poster, digitale som levende og en masse overraskelsesposter, hvor eleverne samler point for at få en plads i den spændende finaledyst ved Lystanlægget. Blandt dem, der stiller med opgaver, er bl.a. Plejecenter Solbakken, Scandic Hotel, Dagrofa og Café Ingeborg, som både har en levende opgave og deltager med idrætsinstruktører til Kickoff fra scenen. Også Rådhuset og Byrådssalen inviterer indenfor til forskellige opgaver - bl.a. vil Borgmester Henrik Hvidesten være én af de 'opgaver', eleverne møder.

Finaledyst og livemusik ved Lystanlægget

Den festlige dag bliver afsluttet ved Lystanlægget, hvor Ringsted Produktionshøjskole står for håndtering og udlevering af sandwich og goodiebags til alle deltagerne. Det er også her, at årets vinder af den prestigefulde vandrepokal kåres. Sidste år løb af 8. C fra Campusskolen med titlen. Udover præmier til alle hold, der er med i finaledysten, så vil der også blive uddelt en præmie til bedst udklædte hold. Efter finalespillet er der livemusik på pladsen af band fra Midtsjællands Gymnasium.