Mændenes konkurrencegen skal fi des i den nye sæson af rigtige mænd. Men ikke på bekostning af fællesskabet.

Da MakeitBee Production i foråret 2016 skulle finde fem nye håndværkere til Rigtige Mænd, var der omtrent 1.400 mænd at vælge mellem. På trods af den markante succes, som første sæson af tv-programmerne fik, så var det en positiv overraskelse for producent Marianne Albeck, at så mange turde pege på sig selv som deltager.

”Det kræver sin mand at stille op, så det var vildt, at så mange havde modet til at melde sig. Vi inviterede 160 mand til casting, og her fandt vi fem nye rigtige mænd, som er meget forskellige fra de fem Rigtige Mænd, vi allerede kender. De nye er helt deres egne”, fortæller Marianne Albeck.

Et skub til mændene

For de fleste af mændene, der var til casting, var det kammeratskabet, der lokkede. Og det er også sammenholdet og støtten fra holdet, der skal bære de fem Rigtige Mænd frem. I løbet af de seks udsendelser bliver de udfordret, så både krop og følelsesregister kommer i spil. De skal tage ansvar og støtte hinanden, og foran tv-skærmene skal de mandlige seere kunne se sig selv – og rejse sig fra sofaen.

”Vi laver sæson 2, fordi vi langt fra er i mål. Vi skal have skubbet til mange flere mænd, og det er derfor, at vi nu laver en overbygning på Rigtige Mænd, som indbyder alle rigtige mænd til at træne med på sidelinjen. De får de samme enkle træningsøvelser og de samme simple kosttips som de Rigtige Mænd på tv. De vil opleve, at det ikke er svært, men simpelt og ovenikøbet sjovt at få nye livsvaner, hvis man er sammen med kammeraterne om det. Og så er det nye træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket gratis, så det er ikke undskyldningen om økonomi, de kan bruge”, siger Marianne Albeck fra MakeitBee Production, der også stod bag den første programserie med de rigtige mænd i 2015 i co-produktion med DR Aarhus. 

Kom med i Sjakket

De nye Rigtige Mænd-programmer bliver efter planen sendt på DR1 fra onsdag d. 5. april. I hvert program bliver mændene kastet ud i nye udfordringer, og deltagerne i Rigtige Mænd Sjakket på www.rigtigemænd.dk vil hver uge få udfordringer, som er inspireret af tv-programmerne.

”Når programmerne går i luften i starten af april, starter træningen i Sjakket. Mændene, der er tilmeldt Sjakket, vil opleve, at små ændringer med kost og motion kan give store forandringer – ligesom de Rigtige Mænd på tv. Og så skal de selvfølgelig også have nogle sjove udfordringer”, fortæller Marianne Albeck, der slet ikke kan lokkes til at afsløre noget om udfordringerne.

”Det skal være sjovt. For vi tror, at det er vejen til at gøre håndværkerne lidt sundere, så de lever lidt længere”, siger hun.

Bliv en del af Rigtige Mænd Sjakket

Om

Tv-programmerne, der co-produceres af DR Aarhus og MakeitBee Production, bliver vist fra 5. april på DR 1.

De fem medvirkende er håndværkere, der er udvalgt efter en casting med 160 mænd.

De Rigtige Mænd og deltagerne i Rigtige Mænd Sjakket får den samme træning og de samme kosttips. Udfordringerne til Sjakkets mænd er inspireret af tv-programmerne.