Rigtige Mænd Løbet rev 1.475 mænd op af sofaen og ud i en række herre-seje løb i hele landet. Nu venter nye mål for både mændene og Rigtige Mænd-projektet.

Kræfterne og kammeratskabet stod til aften sin prøve ved de 17 Rigtige Mænd Løb landet over. 1.475 mænd stillede op på fire- og femmandshold til et løb, hvor motion og fællesskab var i fokus. Opgaverne - Stripperen, Hullet, Kraftkarlen, Bukken, Bulls Eye, Damejagt og Rigtige Mænd Banen - skulle klares som et hold, og løbet var ikke overstået, før sidste holdkammerat krydsede målstregen.

Det er første gang, at alle mænd har haft mulighed for at være med i den samme type mandeløb på samme tidspunkt flere steder i landet. Rigtige Mænd Løbet er en del af Rigtige Mænd-projektet, der er målrettet inaktive mænd, der har lyst til at leve et sundere liv. Forud for løbet har deltagerne trænet med i det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket og fulgt med i programserien på DR1 ”Rigtige Mænd – det nye hold”, hvor fem håndværkere viser, at sammenhold og godt humør er vigtigt, når usunde vaner skal væk, og løbeskoene skal frem.

God grobund for fremtiden

Rigtige Mænd-projektet har fået stor opmærksomhed i landets kommuner. De ser spændende muligheder i projektet, der rammer en målgruppe, som er svær at nå med sundhedstiltag. Derfor er det også en succes, at Rigtige Mænd Løbet blev gennemført i 17 kommuner allerede i projektets første leveår. Det giver god grobund til de næste halvandet år, hvor Rigtige Mænd-projektet gerne skal engagere og samle endnu flere mænd i hele landet.

”Sådan en aften giver god energi til alle. Der har været en fantastisk stemning op til og under løbene, og kommuner og foreninger har virkelig arbejdet for at gøre aftenen til en god oplevelse for alle mændene. Vi er også stolte over, at vi sammen med DR, MakeItBee, SDU og Nordea-fonden for første gang har skabt et løb for alle mænd – over hele landet. Vi ser allerede frem mod næste år, hvor vi håber, at der bliver løbet, cyklet og hygget endnu flere steder i landet. Vi er klar mod nye mål”, siger Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt.

Nye mål venter

Når den værste ømhed er ude af kroppen, skal mændene til at kigge fremad. På Rigtige Mænd Sjakket er der døgnåbent med nye træningsøvelser, kosttips og masser af motivation, der er målrettet både de nykårede deltagere i Rigtige Mænd Løbet og nye i Sjakkets univers. Næste mål er løbet Xtreme Mandehørm, der i september og oktober afvikles seks steder i landet. Frem mod dette mål skal mændene fortsætte med deres sunde vaner, vedligeholde fællesskabet og glædes over de fremskridt, der efterhånden kan måles på både buksestørrelsen og humøret.

”Mændene har givet sig fuldt ud ved Rigtige Mænd Løbet. Deres glæde, sammenhold og kampgejst skal bære dem videre mod en sundere livsstil. De har fået en god motionsoplevelse sammen, og det giver dem mod på mere. Nu skal der nye mål til, og her regner vi med, at der fortsat er stor opbakning fra kommuner, foreninger og selvfølgelig mændene til næste års Rigtige Mænd Løbet og på Rigtige Mænd Sjakket i den mellemliggende tid. Vi skal have endnu flere med i den sunde bevægelse”, siger Henrik Lehmann Andersen direktør i Nordea-fonden, der støtter Rigtige Mænd-projektet.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent

Rigtige Mænd Løbet 24. maj 2017

Rigtige Mænd Løbet samlede 1.475 mænd i 17 kommuner i hele landet.

De tre største Rigtige Mænd Løb var i Nordfyns kommune, i Kolding og Randers.

Efter Rigtige Mænd Løbet fortsætter træningen og fællesskabet i Rigtige Mænd Sjakket, og næste mål for mændene er et Xtreme Mandehørm, som er et løb, der foregår seks steder i landet i september og oktober.

I maj/juni 2018 bliver der igen Rigtige Mænd Løbet – forhåbentligt endnu flere steder i landet.

Nordea-fonden støtter Rigtige Mænd-projektet i 2017 og 2018.

Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidræt, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet.

Læs meget mere på www.rigtigemænd.dk